• DOLAR 32.518
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2491.73
  • ...
Gönüllü kök hücre bağışında bulundular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kan kanseri ile mücadele eden binlerce kişinin hayata tutunma umudu olan kök hücre nakline dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Mardin Devlet Hastanesi ve Türk Kızılay'ı Mardin Şubesi, ortaklaşa etkinlik düzenledi.

Mardin Devlet Hastanesinde düzenlenen etkinlikte kan ve kök hücre bağışı için gelen hastane personeli ve çok sayıda Mardinli, kan vererek gönüllü kök hücre bağışçısı oldu.

Etkinlikte, kök hücre bağışçısı olmanın önemi aktarılırken, kan ve kök hücre bağışçısı olma çağrısı da yapıldı.

Etkinliğe katılan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz ve yönetimi de kök hücre bağışçısı oldular.

Bağış konusunda iyi ilerlediklerine ancak istedikleri düzeye halen gelemediklerine dikkat çeken Mardin Devlet Hastanesi Hematoloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Kaçmaz, "Eşleşmeyi bulmak için bizlerin yoğun şekilde kampanyalar yapmamız ve veri tabanımızda eşleşen bağışçı ve hastaları buluşturmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yüzlerce hastanın sağlığına kavuşmaları için tek çarelerinin kök hücre nakli olduğuna değinen Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz ise kök hücre bağışının, çocukluk çağının en kötü hastalıklarından olan löseminin, ender tedavilerinden birisi olduğunu söyledi.

Bu tedavinin sağlanması amacıyla ülke içerisindeki vericilerden elde edilen kök hücrelerin toplandığını aktaran Yavuz, hasta çocukların hayata tutunmasının asıl amaçları olduğunu kaydetti. 

Yavuz, verilecek 2 tüp kanın hasta bir çocuğun hayatta kalmasını sağlayacağını belirterek, kök hücre bağışı konusunda herkesin duyarlı olup, gereken önemi vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir