• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
Esnaflardan Siyer Sınavı`na anlamlı destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan Siyer Sınavı için başvuruların yoğun katılımla devam ettiği Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde esnaflar, iş yerlerinde kayıt başvurularını alarak anlamlı bir destekte bulunuyorlar.

"Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla Türkiye genelinde düzenlenecek olan Siyer Sınavı, 17 Şubat Pazar günü yapılacak. İlçede, Siyer Sınavı için kayıt noktaları oluşturulurken, ayrıca öğrenciler okullarda da kayıt yapılabilecek. Siyer Sınavı'na katkı sunmak isteyen bazı esnaflar da iş yerlerinde başvuruları alarak, müşterilerine sınava katılım noktasında tavsiyelerde bulunuyorlar.

Yeni Mahallede iş yerinde sınav başvurularını alan esnaflardan Mehmet Akbıyık, kendisinin de daha önce Siyer Sınavı'na girdiğini ve çok faydalandığını söyleyerek, tüm Hilvanlıları sınava kaydolmaya davet etti.

Akbıyık, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Siyer Sınavı için oluşturduğu site üzerinden kayıtları alıyorum. Hiçbir menfaat beklemeden sadece Allah'ın rızası için bu işi yapıyorum. Hilvanlı bütün hemşerilerimi Siyer Sınavına kayıt olmaya davet ediyorum. Özellikle Hazreti Peygamberi (Sallallahu aleyhi Vessellem)  tanımak için herkesin bu sınava kayıt olmasını istiyorum. İnsanlara, Hazreti Peygamberi körü körüne değil, O'nu okuyarak tanımalarını tavsiye istiyorum. Yaklaşık 15 gündür kayıt almaya başladım ve ilgide oluyor. Kendim de 3 senedir sınava giriyorum ve çok faydasını gördüm. Örneğin; daha önce bilmediğim sahabelerin isimlerini okuduğumda 'Böyle bir sahabe de mi vardı?' diyordum. Sınav sayesinde onu da öğrenmiş oldum. Bu sayede kendim artık bilgi sahibi oldum."

dedi.

"Bu sınavın kaybedeni yok"

Bağlar Mahallesinde başvuruları alan İsmail Cengiz adlı esnaf da bu sınavın kaybedeninin olmadığını söyledi.

Cengiz, "Bu sınavın kaybedeni yoktur. Sınava girip, 'Kazanda veya kaybetti.' diye bir şey yok. Allah katında herkes kazanmıştır. Bu sınav hayatımızda önemli bir noktadır çünkü Resullullah'ın (Sallallahu aleyhi Vessellem)  hayatını öğreniyoruz ve bu nedenle bir kaybımız yoktur. Herkesin bu sınava katılmasını istiyor ve herkesi bu sınava katılmaya davet ediyoruz. Şu ana kadar güzel bir teveccüh var. İnşallah bu teveccüh devam edecektir. Duyarlı tüm kardeşlerimiz çocuklarını kayıt yapmaya gönderiyorlar. Biz de burada kitaplarını verip, kayıt oluşturuyoruz. Daha önce evlerinde Hazreti Muhammed (Sallallahu aleyhi Vessellem) ile ilgili kitap olmayan evlerde bu vesile ile kitap girmiş olup O'ndan bahsediliyor." ifadelerini kullandı.

"Müşterilerimize başvuru noktasında tavsiyelerde bulunuyoruz"

Alışveriş için gelen müşterilerini Siyer Sınavına girmeleri noktasında tavsiyelerde bulunduğunu aktaran Ömer Turan, "2 haftadır kayıtlarımız başladı. Her gelen öğrenciye ve müşterilerimize Siyer Sınavı'na katılmaları için tavsiyelerde bulunuyoruz. Hazreti Peygamber (Sallallahu aleyhi Vessellem) insanlığın en bütün örneğidir. Bu nedenle bizim de bunu insanlara önermemiz gerekiyor. Ellerimizde dört kategoride kitaplarımız var. İlkokul, ortaokul, lise ve yetişkin kategorileriyle ilgili kitaplarımız var. Kendilerini sınava kaydedip, sınav tarihini de kendilerine söyleyerek kayıt yapıyoruz. Bir Müslüman olarak yaşayışımızda Hazreti Peygamberi örnek almamız gerekir. Tüm Hilvanlıları belirlenen kayıt merkezlerine davet edip Siyer Sınavına kayıt yapmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Hazreti Muhammed'in hayatını mutlaka okumalıyız"

Siyer Sınavına çocuklarıyla beraber kaydolup katılım sağlayacaklarını dile getiren vatandaşlardan Faik Ayaz ise İslam dininin iyi bir şekilde tanınması için Hazreti Muhammed'in hayatının mutlaka okunması gerektiğine vurgu yaptı.

Ayaz, şunları kaydetti:

"Siyer Sınavı'na 3'üncü defadır çocuklarımla birlikte kayıt olup katılıyorum. Hazreti Muhammed'i (Sallallahu aleyhi Vessellem) daha iyi tanıyıp anlamak için bu sınava katılıyoruz Allah bu siyer sınavını düzenleyenlerden razı olsun. Millet olarak Hazreti Muhammed'i (Sallallahu aleyhi Vessellem) tanımak için bu sınavların her sene düzenlenmesi gerekiyor. İslam dinini daha iyi öğrenmek istiyorsak mutlaka Hazreti Muhammed'i (Sallallahu aleyhi Vessellem) hayatını okuyup anlamalıyız. Hilvan halkının tümünün bu sınava katılması gerekiyor çünkü Hazreti Muhammed'in hayatı bizim için bir örnektir. Bunun için elimizden geleni yapıyor ve tüm akrabalarımıza, komşularımıza siyer sınavına katılmaya davet ediyoruz."

5 Umre ödülü ve yüzlerce hediyenin verileceği Siyer Sınavı'nın son başvuru tarihi 3 Şubat 2019 olduğunu belirten esnaflar, sınavın ise 17 Şubat Pazar günü yapılacağını söylediler.

 Hilvan'da kitap temin etme ve başvuruda bulunma noktaları ise şu şekilde açıklandı:

SELAM-DER Karacurun Mahallesi İzolllu Bozanbey Caddesi No:115

Cengiz Züccaciye Bağlar Mahallesi İsa Tektaş Caddesi No:20

Yeni Mahalle Çağrı Market 75. Yıl Caddesi No:35

Ortak İletişim Yeni Mahalle 404 Sokak No:23/A

İkra Kitap Kırtasiye Bağlar Mahallesi Diyarbakır Caddesi Kız Meslek Lisesi Yanı No:23/A

Kıvırcık Züccaciye Bahçelievler Mahallesi İzollu Bozanbey Caddesi No:235/B (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir