• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
KOSGEB Sertifika Töreni Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman KOSGEB'in düzenlediği hibe destekli işyeri açma imkanı tanıyan ve 10 gün süren uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 150 kursiyere yapılan törenle sertifikaları verildi.

 

Yeni Kültür Merkezinde saat 11.15'te düzenlenen sertifika törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Turhan, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Doğan, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Anter, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, protokol üyeleri ve Batmanlı işadamlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende açılış konuşmasını KOSGEB İl Müdürü Gökhan Doğan yaptı. Hemen ardından TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Anter, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Turhan ve sonunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sırasıyla kısa bir konuşma yaptılar.

 

Törende bir konuşma yapan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, "Batman'ın ekonomisine yeni bir dönem katacak, yeni bir heyecan katacak bir sertifika törenindeyiz. Tabi KOSGEB 2010 yılında önemli bir değişim yaşadı. KOSGEB daha önce sadece imalatçı kobilere hizmet veren bir uygulamaydı ve kanun değişikliği ile birlikte artık hizmet sektöründeki kobilere daha doğrusu tüm kobilere hizmet verecek bir kapasiteye erişti" şeklinde konuştu.

 

"Girişimcilik Ruhunuzu Asla Kaybetmeyin"
Mustafa Kaplan'dan sonra konuşan AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, hükümetin son 10 yılda özellikle girişimciliği teşvik edecek politikalar ortaya koyduğunu hatırlattı. AK Parti Hükümetinin girişimciliği ekonomik ve sosyal kalkınmanın olmazsa olmaz kavramlarından biri olarak gördüğünü ifade eden Özdemir, bu kapsamda 2012 yılında KOBİ'lere 230 milyon lira kaynak ayrıldığını kaydetti.

 

Türkiye'nin son yıllarda büyük ekonomik aşama kaydetmesinin altında yatan girişimcilik ruhunun büyük önem taşıdığını ifade eden Özdemir, ülke ekonomisinin yükselişinin sürdürülebilmesi için istikrarla birlikte girişimcilik ruhunun bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

 

Girişimci Olsun ki İstihdam Olsun
Ziver Özdemir'den sonra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir konuşma yaptı. 2009 yılında 1 Mayıs'ı işçi günü olarak resmi bir bayrama dönüştürdüklerini belirten Şimşek, Kobilerin önemine değindiği konuşmasında, "Girişimci olsun ki, istihdam olsun. Türkiye'deki toplam işletmelerinin yaklaşık yüzde 99'unu Kobiler oluşturmaktadır. Kobilerin satışlarına baktığımız zaman Türkiye'deki toplam satışlar listesindeki payı yüzde 47 bu az bir oran değil. Yani ölçek küçük de olsa aslında çok önemli bir fonksiyon olarak görülmektedir. İstihdamdaki payı çok önemli. Kobilerin istihdamdaki payı nerdeyse yüzde 58 civarındadır" dedi.

 

Konuşmaların ardından girişimcilik sertifikasına hak kazanan 150 girişimciye sertifikaları verildi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir