• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...
Tatvan`da Kutlu Doğum`a Büyük İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Tatvanlıların yoğun ilgi gösterdiği Tatvan Kutlu Doğum programı büyük bir coşkuyla kutlandı. Kuran tilavetiyle başlayan ve coşkunun bir an olsun eksik olmadığı program yapılan konuşmalar ve okunan ilahiler ile vatandaşın teveccühünü kazandı.

 

Allah Düşmanları, Bizleri Muhammedi Sevdadan Vaz Geçiremeyecekler

Okunan ilahiler sonrası Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdülbari Çelik, Allah Resulünün insanlara, Allaha teslim olmakla özgürlüğe kavuşmayı vaat ettiğini, bu hakikati haykıran Allah Resulünden müşriklerin rahatsız olduğunu belirterek, "Allah Resulü haykırıyordu. Ey amca! Onlar sağ elime güneşi, sol elime ay`ı bıraksalar yine davamdan vaz geçmem. Ya Allah beni muvaffak eder ya da bu yolda ölürüm diyordu. Ey peygamber sevdalıları bu gün bizlerde bunu diyoruz. Allahın izniyle bizlerde bu hakikatten vaz geçmeyeceğiz. O Allah düşmanları, bizleri Muhammedi sevdadan ve bu hakikat için verdiğimiz mücadeleden vaz geçiremeyecekler" dedi.

 

Keşke Burada Olsaydın da Açan Güllere Şahit Olsaydın
Ey üstadım sen demiştin ki ben kışın geldim kışın güller açmaz. Keşke burada olsaydın da açan güllere şahit olsaydın diyen Çelik Hoca, "Siz Müslümanları, Resulullah`ı takip eden âlimleri takip etmeye çağırıyorum" dedi.

Molla Abdulbari Hoca, " Biliyor musunuz nasıl Muhammedi olunur? Ancak onun sünnetine sarılarak Muhammedi olacağız. Ey bacılarım! sizler örtülerinizle, çarşaflarınızla Muhammedi olacak ve şerefli, iffetli açık bir alın ve dik başlılığınızla Allahın huzuruna gideceksiniz. Bizler ancak imanın hakikatine sarılarak ve o hakikatleri yaşayarak Allahın huzurunda yücelecek ve o elim azaptan kurtulacağız" dedi.

 

Bunlar Rabbimizin Apaçık İkramdır
Kutlu Doğum etkinliğini düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Ekrem Gülşen, Muhammedi sevdayı bizler ilahi mucizelere düçar olduğunun apaçık şahidi olduk diyerek hava durumunda yaşanan ilahi ikramlara değindi. Gülşen; "Bu programlarımızda bilhassa havalarda gördüğümüz o mucizevî olaylar sonrası Rabbimize hamd ettik, ediyoruz. Düşünsenize birçok ilde biz şuna şahit oluyoruz. Program öncesi hava yağmurlu, program esnasında hava duruluyor programın bitmesine müteakip yine yağmurlar yağmaya devam ediyor. Bunlar apaçık Rabbimizin Resulünün o güzel hatırına yaptığı bir ikramdır ve bizler de bu ikramdan payidar olduğumuz için şükürdarız. Rabbimize Hamd ediyoruz" dedi.

Program toplu olarak yapılan dua ile son buldu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21964.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21966.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21967.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21968.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21965.jpg

Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir