• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Birçok il ve ilçede okullar tatil edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'yi devam eden kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar yarın da tatil edildi.

Etkli olan kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle yarın (09 Ocak 2019) eğitime ara verilen il ve ilçeler şöyle;

Muş

Kar yağışı nedeniyle Muş genelinde okulların Çarşamba günü tatil edildiğini duyuruldu.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz genelinde 09 Ocak 2019 çarşamba günü eğitime 1 gün ara verilmiştir."

Bitlis

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bitlis'te ilk ve orta dereceli okulların yarın için tatil edildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışından dolayı Bitlis merkez ilçemizde her tür ve derecedeki resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 09.01.2019 Çarşamba günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmesine valiliğimizce karar verilmiştir." denildi.

Tatvan ilçesinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle, ilk ve orta dereceli okulların yarın için tatil edildiği duyuruldu.

Sivas

Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullar, yarın için 1 gün tatil edildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı, kuvvetli buzlanma don olayı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi- özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının bir gün süreyle tatil edildiği ifade edildi.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan kamu görevlileri çarşamba günü bir gün süre ile idari izinli sayılacakları kaydedildi.  

Niğde

Niğde genelinde 9 Ocak 2019 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyuruldu.  

Niğde Valiliği'nden yapılan açıklama "Kar yağışının devam etmesi ve buzlanma beklentisi nedeniyle ilimiz Niğde Merkez, ilçe, köy ve kasabalarda 9 Ocak 2019 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir." denildi.

 Ayrıca, hamile ve engelli personellerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Adıyaman

Adıyaman'ın 4 ilçesinde eğitime kar nedeniyle ara verildi.

Çelikhan, Gerger, Tut ve Sincik ilçelerinde devam eden yoğun kar ve tipi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Öte yandan kar nedeniyle 300 den fazla yerleşim yolunun kapandığı belirtildi. İl Özel İdaresine bağlı ekipler yolları açmak için çalışma başlattı.

Tokat

Tokat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

Tokat'ta il genelinde 2 gündür etkili olan kar yağışı, öğleden sonra kent merkezinde de etkisini artırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise dereceli okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.

Samsun

Etkili olan kar nedeniyle Samsun'un 2 ilçesinde eğitime ara verildi.

Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Vezirköprü ve Havza ilçelerinde yarın eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Ayrıca bu ilçelerde yarın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Bingöl

Bingöl'de yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle merkez ve ilçelerdeki okullarda yarın için de eğitime ara verildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde eğitime 9 Ocak 2019 Çarşamba günü bir gün süre ile ara verilmiştir. Kamudaki engelli ve hamile çalışanlar da idari izinli sayılacaklardır" denildi.

Erzurum

Erzurum Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim okulları, liseler ve özel eğitim ve öğretim kurumlarında yarın tatil edildiğini duyurdu.

Ayrıca kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personel ile hamilelerin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Nevşehir

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, kar nedeniyle eğitime ara verildiği belirtildi.   

Valilikten yapılan açıklamada, son meteorolojik verilere göre kar yağışının devam edeceği belirtilerek, "Aşırı buzlanma oluşabileceği nedeniyle Çarşamba günü il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli personel bir gün idari izinli sayılacaktır. Trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın kış şartlarının gerektirdiği tedbirleri almaları büyük önem arz etmektedir." denildi.

Yozgat

Yozgat'ta yoğun kar nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Hamile ve engelli personele de bir gün idari izin verildi.

Etkili olan kar ve tatil ile ilgili açıklama yapan Vali Kadir Çakır, şu ifadeleri kullandı:

"Yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle Çarşamba günü, ilimiz genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir. Ayrıca, hamile ve engelli kamu personelleri de aynı tarihte bir gün idari izinli sayılacaktır."

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta etili olan kar nedeniyle 7 ilçede okullar 1 gün tatil edildi. Elbistan, Afşin, Ekinözü, Göksun, Nurhak, Çağlayancerit ve Andırın ilçelerinde Yeşilova ve Kastal mahallelerindeki orta okullar hariç yarın 1 gün süreyle eğitime ara verilirken, engelli ve hamile kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacak.

Kayseri

Kayseri'de etkili olan kar nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Sabah saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar nedeniyle bugün öğleden sonra eğitime ara verilen kentte, yarın da okulların tatil edildiği açıklandı.

Ayrıca engelli ve hamile personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Amasya

Amasya'da, kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engeli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Denizli

Denizli'nin Acıpayam ve Çardak ilçesinde, aşırı buzlanma nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Acıpayam ilçesinde dün başlayan ve gece boyunca aralıklarla devam eden kar, bugün yerini soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle yollar buz tuttu. Bu nedenle Acıpayam ve Çardak ilçesindeki okullar yarın tatil edildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir