• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Solhan`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Solhan Belediyesi Bahçesi`nde düzenlenen Hebibe Xweda, Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav)" adlı "Kutlu Doğum" programı 13.30`da başladı. Sağnak yağışa rağmen etkinliğe binlerce Solhanlı katıldı.

 

Programın başlamasına yaklaşık iki saat kala şehir içi minibüsleri vatandaşları etkinlik alanına ücretsiz olarak taşıdı.

 

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif`in okunmasıyla devam etti. Salavatlar ve tekbirlerin hiç eksilmediği programda, oynanan tiyatroyla peygamber sevdalıları gözyaşlarına boğulurken okunan şiir ve seslendirilen ilahilerle vatandaşlar adeta kendilerinden geçti.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş, Peygamber Efendimizin hayatından kestiler sunarak, coşkulu bir konuşma yaptı.

"Bizler peygamber sevdalıları ismiyle anılmayı büyük bir şeref bildik." ifadesiyle konuşmasına başlayan Mehmet Göktaş hoca, Solhan meydanında binlerce peygamber sevdalısına, peygamber aşkını anlattı

"Toprağa Dökülen O Mübarek Kanlar, Peygamber Sevdalıları Adında Filizler Açtı"

Hz. Peygamber`in(sav) adının daha önce sadece camilerde anıldığını; ancak şuanda meydanlarda da anılmaya başlandığını ifade eden Göktaş, Peygamber sevdası uğruna nice kurbanların verildiğini belirterek, "Peygamberi seviyorsanız Allah`ın izniyle kurtulacaksınız. Çünkü Resullah bize bu müjdeyi veriyor. Canı gönülden birbirimizi seversek de cennete gireceğiz. İnşallah Resullah`ın sevgisiyle cennete gireceğiz. Allah, İslam`ın sancaktarlığını Peygamber Sevdalılarına verecek. Çünkü tarih boyunca böyle olmuştur. Bunun için kendi sevdanızı küçük görmeyin. Bizim sevdamız dünyayı aydınlatacaktır." dedi.

 

"Bizler onu (sav) seviyoruz çünkü bizler mustaz`aflarız, yetimleriz " diyen Göktaş, "Babalarımızın dini analarımızın dili bizlere çok görüldü Onları, sahabeleri, insanlara yıldız misal yapan rabbimiz, siz peygamber sevdalılarını da coğrafyamızın sevileni yapacaktır inşallah " ifadelerini kullandı.

 

Şeyh Said`in Kanı Filiz Açtı
Bu topraklarda yüz yıldır dökülen kanların boşa gittiğini sananların yanıldığını belirten Göktaş, "Şeyh Said`in ve adı bilinmeyen Müslümanların dökmüş olduğu kanlar bir tohum gibi filiz açtı ve peygamber sevdalıları olarak yeşeren bu tohumlar şuan meydanları doldurmaktadır" şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Göktaş hocanın konuşmasının ardından Selam Tiyatro Grubu `Hz. Peygamber`in hayatından` sundukları kesit, programa katılanları hüzünlendirdi. Tiyatro gösterisinin ardından program, Grup Selam ve Çağrı kız ilahi gurubu tarafından okunan ilahilerle devam etti.
Programda, Solhan Çağrı-Der tarafından düzenlenen kelime-i tevhid, salâvat ve hatm-i şerifl kampanyasında okunan milyonlarca salâvat ve yüzlerce hatm-i şerif peygamberimizin ruhuna teslim edildi.
Program yapılan dualar eşliğinde son buldu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21969.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21971.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21973.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/21972.jpg

Nihat Kanat-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir