• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
TARİHTE BUGÜN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1642: Astronomi bilgini Galileo Galilei hapishanede öldü.

1784:  Osmanlı Devleti Rusya'nın Kırım'ı ilhakını bir sened ile resmen tanıdı.

1823: Charles Darwin'den önce doğal seçme yoluyla türlerin evrimine ilişkin görüşleri ortaya atmasıyla bilinen İngiliz toplum ve doğa bilimci, coğrafyacı ve eleştirmen Alfred Russel Wallace doğdu.

1835: ABD'nin ulusal borcu ilk ve son kez 0 (sıfır) oldu.

1916: Müttefik kuvvetler Çanakkale`yi geçemediler. Yenilgiye uğrayarak Gelibolu yarımadasından çekilmeye başladılar. Başarısızlığı nedeniyle İngiliz Deniz Kuvvetleri komutanı Amiral Winston Churchill görevinden istifa etti.

1918: Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Woodrow Wilson, Temsilciler Meclisi ve Senato'nun ortak toplantısında Avrupa'da kalıcı barışın sağlanması için kendi adıyla anılacak olan 14 prensibi ortaya attı.

1928: Adliye Vekili Mahmut Esat Bozkurt, Latin harfleri ile ilgili olarak Türk Ocağı'nda konuşma yaptı.

1943: Yoksullara ucuz ekmek verilmesine ilişkin kararname yayımlandı.

1946: Demokrat Parti kurucuları, Ankara'da bir evde yaptıkları toplantıda, Başkanlığına Celal Bayar'ı seçtiler.

1980: Akaryakıt yokluğu nedeniyle fabrikaların %80'i üretimi durdurdu.

2003: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, gazetecilere verdiği resepsiyonda, ''Herkesin dini inancına ve bunları özel yaşamlarında ifade etme tarzına saygı duyarız. Ancak bunların, özellikle türbanın mevzuata, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarına aykırı olarak siyasi bir dayatma ve cumhuriyet geleneklerini aşındırma sembol ve eylemi olarak kullanılması beklenmemelidir'' dedi. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da, ''28 Şubat süreci devam ediyor mu? Türkiye'de irticai süreç devam ediyorsa, o süreç devam ediyor'' diye konuştu.  

2003: THY`nin İstanbul-Diyarbakır seferini yapan RC-100 tipi uçağı Diyarbakır'a inişi sırasında düştü, 74 kişi öldü, 3 kişi yaralı kurtuldu.

2003 - Amerika Birleşik Devletleri, Afganistan'da askeri üsler kurmaya başladı.

2004- Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Yönetmeliği'nin gizliliğini kaldıran yasanın ardından hazırlanan yeni yönetmelik de yürürlüğe girdi. MGK Genel Sekreterliği yönetmelikte, başbakana bağlı bir kuruluş olarak tanımlandı.

2011- Başbakan Erdoğan, Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde, kentteki -İnsanlık Anıtı'nı , "ucube" olarak nitelendirdi. Anıt daha sonra alınan kararla yıkıldı.

2018- MHP lideri Devlet Bahçeli MHP'nin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermeyeceğini söyledi. Recep Tayyip Erdoğan`ı destekleme kararı alındığını açıkladı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir