• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
"Her gün ailece yarım saat kitap okunmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Oğuzeli Okuyor" projesi kapsamında öğrencilerin evlerine konuk olarak öğrenciler ve aileleriyle birlikte kitap okudu.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, kitap okuma oranını arttırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Oğuzeli Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen ve büyük bir ilgi gören "Oğuzeli Okuyor" projesi kapsamında öğrenciler ve aileleriyle birlikte kitap okundu.

Kitap okuma sonrası aile bireyleri ile bir süre sohbet eden Vali Gül, kitap okumanın önemine değinerek televizyonların kapatılıp ailece kitap okunmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Televizyonun her gün yarım saat kapatılıp kitap okunduğunda hem çocukların hem de ailenin kitap okuma alışkanlığı kazanacağını bildiren Gül, böylelikle aile bireyleri arasında iletişimin güçleneceğini belirtti.

 Çocukların kitap okumasını önemsediklerini belirten Gül, "Ama sadece çocukların okuması bizim istediğimiz sonucu vermez. Ailelerin de okuması bu noktada önem arz ediyor. Televizyonun yarım saat kapatılıp ailece kitap okunması hem çocukların akademik başarılarını arttırmada hem de aile içi iletişimi güçlendirmede çok büyük fayda sağlayacaktır. Okunan kitaplarla ilgili bir sohbet konusunun ortaya çıkması aile bireylerinin de birbirlerine daha fazla vakit ayırmalarına yardımcı olacaktır." dedi.

Vali Gül, kitap okumanın önceden entelektüellik olarak görüldüğünü ama günümüzde durumun farklı olduğunu belirterek, kitap okumanın akademik başarının yanında ise çocuğun normal hayatını idame ettirebilmesi, kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi, algısının açık olması, gelişim süreci ve iletişim becerisi için de şart olduğunu söyledi.

"Öğrenci meclisleri çocukların sosyal hayata katılımlarını arttıracak"

Konuk olduğu evlerdeki ailelere kurulacak olan öğrenci meclislerinden bahseden Gül,  bu meclislerle çocukların sosyal ve kültürel faaliyetlerle daha yakından ilgilenerek sosyal hayata katılımlarının ve kendilerini ifade etmelerinin amaçlandığını ifade etti.

Gül, "Biz, istiyoruz ki çocuklarımız karar versinler. Okuma programı oluştursunlar, bilgi yarışmaları ve gezi programları düzenlesinler. Önemli gün ve haftalarda ise kendi aralarında görev dağılımı yaparak ziyaretler yapsınlar ve kendilerini de ifade edebilsinler. Bir masanın etrafında öğrenci, okul müdürü ve öğretmen aynı konu üzerinde konuşsunlar, tartışsınlar. Bir şeyin olmayacağını görsünler. Hayatta her şeye ulaşılamayacağını, bazen hayal kırıklığı olabileceğini yaşayarak görsünler." ifadelerini kullandı.

Aileler ise Vali Gül'ün ziyaretlerinden duydukları memnuniyetleri dile getirerek, projenin çok faydalı olduğunu, projeye destek olacaklarını ve okuma etkinliğini düzenli bir şekilde yerine getireceklerini söylediler.

Vali Gül'ün ziyaretlerine Oğuzeli Kaymakamı Batuhan Bingöl ve diğer yetkililer de katıldı.

Proje kapsamında öğretmenlerin öğrencilerini evlerinde ziyaret ederek, kitap okumanın faydalarını ve okuyan neslin ülkenin kaderini hangi ölçüde etkileyeceğini velilere aktaracağı kaydedildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir