• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Elazığ sağlık hizmetleri sunumunda Türkiye 7`ncisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan genel değerlendirme Elazığ'ın Türkiye'de 7'inci sırada yer aldığını belirten Elazığ İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, bu anlamda önemli bir başarıya imza attıklarını kaydetti.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığı tarafından ekim 2018 tarihinde yayınlanan 2017 Yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Sonuç Raporuna göre Elazığ, Sağlık Kalite Standartları değerlendirmelerinde Üniversite, Özel ve Kamu Hastaneleri olarak Türkiye genelinde başarılı olan ilk 10 il arasında yer alarak, önemli bir başarı elde etti.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, "Bilindiği üzere illerde üniversite, özel ve kamu hastaneleri ve sağlık tesisleri tarafından verilen sağlık hizmetleri, yıllık dönemler halinde Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirilmekte ve sonuç raporları bir sonraki yılın sonuna doğru yayınlanmaktadır. Bu kapsamda yapılan 2017 yılı değerlendirmeleri sonuç raporları ekim ayı itibari ile açıklanarak, illere gönderilmiştir. Elazığ kaliteli sağlık hizmeti sunumunda 100 üzerinden 91.62 puanla Türkiye'de ilk 10 il arasında yer alarak 7'nci olmuştur. Bu önemli bir başarıdır." dedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir