• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas`tan ateşkes arabulucularına çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, yaptığı yazılı açıklamada, arabuluculardan, terörist israil'in ateşkes görüşmelerinde anlaşmaya varılan kısımlara bağlı kalmaya zorlanmasını talep etti.

Ateşkes anlaşması konusunda sorumluluk almama, oyalama ve Filistin halkının haklarını tanımamanın sonuçlarından terörist israil'in sorumlu olduğunu ifade eden Kanu, Filistinlilerin, terörist israil'den tüm haklarını alana kadar "Büyük Dönüş Yürüyüşü" eylemlerinin devam edeceğini kaydetti.

netanyahu'nun, "KATAR'IN GAZZE'YE YÖNELİK FONLARIN DURDURULMASI" TALİMATI

terörist israil`in Kanal 20 televizyonu bugünkü haberinde, israil başbakanı binyamin netanyahu'nun, Katar fonlarının Gazze Şeridi'ne transferinin üçüncü aşamasının durdurulması yönünde talimat verdiğini aktarmıştı.

Haberde, netanyahu'nun kararının, "israil'in güneyinde tırmanan son olaylar ve Gazze'den roket atılması" gerekçe gösterilerek alındığı belirtilmişti.

GAZZE'DEKİ FİLİSTİNLİ GRUPLAR İLE israil ARASINDAKİ ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ

Hamas ile terörist israil arasında Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması amacıyla yapılan dolaylı görüşmeler çerçevesinde Katar, Gazze Şeridi'nde çalışanların maaşlarının ödenmesi ve fakir ailelere yardım amacıyla ayda 15 milyon dolar ödeme yapıyor.

Terörist israil ordusu, dün ve bu sabah da Gazze'nin kuzeyinde Hamas'a ait bir noktaya hava saldırısı düzenlemişti.

Gece israil`in terörist ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'den Askalan sahiline atılan bir roketin Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından havada imha edildiği belirtilmişti.

Söz konusu roket saldırısını ise Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.

Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler (BM), aylardır ateşkes anlaşması için Gazze'deki Filistinli gruplar ile terörist israil arasındaki dolaylı görüşmelere ara buluculuk ediyor. Söz konusu anlaşma, israil'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın hafifletilmesi karşılığında sınır yakınlarındaki Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin sona ermesini öngörüyor. Taraflar henüz nihai bir anlaşmaya varmış değil.

Kaynak, AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir