• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
`Siyah Olan Hayatım Beyazlaştı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın en uzun kol böreğini yaparak Guinness`e girmeye hazırlanan bir börek salonunun tören programının sunumuyla alakalı görüşmeler için Bursa`ya gelen eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin dine yönelişini ve hakkında çıkan dedikodularla alakalı olarak konuştu.  İşadamı Sakıp Sabancı`nın 2004 yılındaki cenazesinde gördükleri karşısında içinde oluşan bir titremeyle kendine geldiğini anlatan Yaşar Alptekin, "Ardından kıldığım ilk namazım sabah namazı oldu. 8 yıldan beri de namazlarımı aksatmadan kılıyorum. Bakan gözlerim gören göz oldu. Gördüğüm her şey Rabbimi hatırlatır oldu" diye konuştu.

Dine yöneldikten sonra aldığı tepkileri ve hakkında çıkan dedikodularla alakalı ilk kez konuşan Alptekin, "Bana diyorlar ki `Reklam mı yapıyorsun?, Yeşil sermayenin mi peşindesin, AK Parti`den ihale mi alacaksın?` diyorlar. Bana böyle iddialarla gelen, ispatını da yapmalı. Hesap numarama bakılsın, ne kadar param olduğu görülür. Daha yeni araba aldım. 9-10 aydır arabasızdım. Bu nasıl bir yeşil sermaye ki bir arabam bile yok; arabasız dolaşıyorum ve bankada param yok. 50 yaşındaki insanın mal varlığı nedir? İnsanlar elbette hep konuşacak. Ağzı olan konuşuyor. Ben onlara şunu tavsiye ediyorum: Konuşacaksanız ispatıyla konuşun. Hangi AK Parti üyesiyle samimiyetim olmuş? İspat etsinler bana. Kuru kuru iddialarda bulunmasınlar" dedi.

"ESKİDEN ARKADAŞLARIM DİSKOLARDAKİ KİŞİLERDİ ŞİMDİKİLER İSE İMAM, MÜEZZİN VE HAFIZLAR"

İslamiyeti tanıdıktan sonra hayatının tamamen ifade eden Alptekin, "Eskiden insanlar beni gördüğünde `Ooo Yaşar Alptekin`e bak` diyorlardı. Şimdi ise beni gördüklerinde `Yaşar abi, selamünaleyküm` diyorlar. Bu çok güzel bir duydu. Allah herkese böyle selam verip selam almayı nasip etsin. Eskiden selamlar dudaktan, ağızdandı, şimdi ise gönülden ve yürekten. Onun dışında arkadaş gruplarım da değişti. Eskiden diskolardaki kişiler arkadaşımdı, şimdi ise hafızlar, müezzinler, imamlar arkadaşım. Eskiden gecenin bir saatinde diskodan dönerken, şimdi sabah namazları için Eyüp Sultan`a, Sultan Ahmet`e, Fatih Camii`ne gidiyorum. Siyah olan hayatım beyazlaştı" şeklinde konuştu.

"GENÇLERE İYİ ÖRNEK OLMAYA, ONLARA NAMAZIN GÜZELLİKLERİNİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM"

Bundan sonraki projeleri ile alakalı bir soruyu ise Alptekin, "Benim çok hedeflerim yok. Dün dünde kaldı. Yarını ise Rabbimden başka kimse bilemez. Herkes gibi ben de yarını olmayan bir insanım. Ben yarından çok bugünün hesabını yapıyorum. Bugün Bursa`dayım. Önemli olan da budur. Ayrıca Siirt`te çekilecek Siirtli Hamlet adlı bir film projesi var. Televizyonda da bir gezi programı yapmayı düşünüyoruz. Bunlar proje aşamasında. Allah nasip ederse gerçekleştireceğiz. Kitap ile alakalı çalışmalarım sürüyor. En son `Cami Jandarmaları` diye bir kitap çıkarttım. `Düzceli Mehmet` diye de bir tiyatro oyunumuz var. Onu oynuyorum. Konferanslar için yurtdışı seyahatlerim oluyor. En son Paris`e gittim. 20 Mayıs`ta da Stuttgart`a gideceğim. Çok uzun vadeli hesaplar yapmıyorum. Çünkü kadar yaşayacağımı bilmiyorum ki. Bunu kimse bilmiyor. `Bugün Allah için ne yaptım` bunun hesabını yapıyorum. Gençlere iyi örnek olmaya, namazın güzelliklerini anlatmaya çalışıyorum. Onlara niye namaz kıldığımızı anlatmaya, namaza özendirmeye çalışıyorum elhamdülillah. Konuşana değil, konuşturana bak. Rabbim konuşturuyor. Ve konuşturduğu sürece de gençlerin namaz kılmasına vesile olacağım İnşallah" şeklinde cevaplandırdı.
 

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir