• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Libya`da İHH Ekibine Bombalı Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH`nın Libya`ya yardım ekibi Misrata`da saldırıya uğradı. Kaddafi milislerinin bombalarına maruz kalan ekibin içerisinde ölenlerin olduğu bildirildi.

Türkiye`den giden kardeşlerimizin sağ kurtulduğu belirtildi.

Bombalar yardım gemisine isabet etmezken limanda en az 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bombardıman sırasında Bingazi`den gelen yardım malzemelerini boşaltmak için limanda bulunan İHH ekibi bombardımandan son anda kurtuldu.

Seyfül Arab Kaddafi`nin ölüm haberinin yayılmasının ardından Kaddafi birlikleri Misrata`ya uyguladığı ablukayı daha da sertleştirdi. Kaddafi bir açıklama ile Misrata halkına teslim olmaları için 4 gün süre verdi. Ancak bu süre dolmadan bombardımanı daha da yoğunlaştırdı.

Kaddafi birlikleri son olarak Bingazi`den yardım malzemesi getiren yardım gemisini bombaladı. Yardım gemisinin Misrata limanına yanaşmasıyla başlayan bombardıman aralıksız bir şekilde devam etti. Gemi, halatlarını bile çözemeden, halatların kesilmesiyle limandan ayrıldı. Bombardımanda gemi hasar görmezken limanda bulunan en az 2 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Bingazi`den gelen yardım malzemelerini boşaltmak için limanda bulunan İHH ekibi bombardımandan son anda kurtuldu. İHH`nın Misrata`daki çalışmalarını koordine eden Serkan Öktem, bombaların geminin 10 metre yakınına düştüğünü bildirdi. Öktem olay anını ise şu şekilde anlattı: `` Misrata`ya gelecek olan yardım gemisi Kaddafi birliklerinin liman çevresine mayın döşemesi sebebiyle bir kaç gündür Misrata açıklarında bekliyordu. NATO güçlerinin mayınları temizlemesi ile birlikte gemi Misrata limanına yanaştı. Bizde yardım malzemelerini boşaltmak için limana gittik. Gemi yeni yanaşmıştıki şiddetli bir bombardıman başladı. Bombardımanın ardından zik zaklar çizerek bombalardan kurtulmaya çalıştık. Yardım gemisi halatlarını bile çözecek vakit bulamadı. Halatlar kesilerek gemi limandan uzaklaştı. Şükürler olsun ki gemiye ve bize bomba isabet etmedi. Gemi 25 mile açılarak orada beklemeye başladı. Ancak limanda 2 kişinin hayatını kaybettiğini gördüm.``

Bombardıman öncesinde Misrata halkının liman etrafında toplandığını ifade eden Öktem, ``Kaddafi, deniz yolu ile Misrata`ya yardım malzemesi girişini engelemeye çalışırken, halkın deniz yolu ile kaçmasını da engelleyerek insanları şehrin içine hapsetmek istiyor`` dedi. Öktem bombardımanın bütün şiddetiyle devam ettiğini de belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir