• DOLAR 32.555
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.68
  • ...
Muş`ta Onbinler  Muhammed`i Sevdayla Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş`ta Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan ve yaptığı etkinliklerle halkın büyük teveccühünü kazanan Selam-Der`in organize ettiği "Âlemlere Rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Etkinliği" aşırı yağmura rağmen onbinlerin katılımıyla gerçekleşti.
 
Vatandaşlar tek bir ağızdan salavatlar ve tekbirler getirirken duygusal anların yaşandığı etkinlikte zaman zaman göz yaşları sel oldu. Grup Vahdetin okuduğu mevlid ve küçük kızların okuduğu ilahiler manevi bir hava oluşturdu.
 
Progarama konuşmacı olarak Çağrı TV programcısı Abdulvahap Kaplan, Batma Bilge Der Başkanı M. Ali Ortaç, Molla Abdulbaki Çelik ve Molla Ekrem Derdiyok katıldı.
 
Hz Muhammed`le(sav) Mücadele Edenler Kaybetmeye Mahkumdur
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çağrı TV Programcısı Abdulvahap Kaplan, 1441 yıldır Hz Muhammed (sav) ile mücadele edenlerin kaybetmeye mahkum oldukları gibi bugünden sonra da Hz Muhammed`i (sav) karşısına alanların kaybetmeye mahkum olduklarını söyledi.
Hz Muhammed`in (sav) insanlık için bir lider ve önder olduğunun altını çizen Kaplan Hz Muhammed dışındaki yolların boş ve beyhude olduğunu vurguladı.
 
Muş`ta hayırlı ve güzel faaliyetler yürüten Selam-Der`in son zamanlarda etkinliklerine sudan bahanelerle yasaklamalar getirilmesine tepki gösteren Kaplan şöyle konuştu: "Özellikle Muş`taki atanmış yetkililere sesleniyoruz. Peygamber Sevdalılarının kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız, Onlar; bugün Türkiye`nin dört bir yanında yaptığı etkinliklerle Muhammed`i sevdayı insanların yüreklerine taşıyanlardır. İnsanların derdiyle dertlenen, gecesini gündüzüne katan sevdalılardır. Biz bunu her yerde anlatacak ve yapılan bu haksız yasaklamalara asla boyun eğmeyeceğiz"
 
Kaplan`ın konuşmasından sonra Grup Vahdet tarafından okunan Mevlid-i Şerif sırasında katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Batman Bilge-Der Başkanı Mehmet Ali Ortaç etkinlikte yaptığı çoşkulu konuşmasında, insanlığın her zamankinden daha fazla Hz Peygambere (sav) ihtiyacı olduğunu belirterek Hz Muhammed (as) mirasına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
 
"Ey Bacılarım Annelerim! Resulullah En Çok Size Değer Verdi"
Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbaki Çelik Hoca bayanlara hitaben, "Ey bacılarım, annelerim Resulullah Hz. Muhammed (sav) daha çok sizleri sevdi, daha çok size değer verdi. Kadınlar ve küçük kızlar aşağılanırken, hakaretlere maruz kalırken, diri diri toprağa gömülürken onları bu zilletten Hz. Muhammed (sav) kurtardı. Mekke`de El Emin olan Hz. Muhammed (sav) Safa Tepesine çıktığında ` Ey Kureys halkı! Size bu dağın arkasında bir düşman ordusunu geldiğini söylesem bana inanır mısınız?`dedi, orada bulunanlar: `Hepimiz inanırız, çünkü sen ömründe yalan söylemedin` diye cevap verdiler. Bu topluluğun içinde Peygamberimizin en azılı düşmanları da vardı. Onlar da Peygamberimizin doğruluğunu itiraf etmişlerdi." dedi.
 
Selam Tiyatro Grubu tarafından hazırlanan Abdullah bin Mes`ud`un Kabe`de Ebu Cehile ve onun şahsında tüm müşriklere meydan okuyuşunu konu alan tiyatro gösterimi aşırı yağmur nedeniyle karıda kesildi.
 
Program Molla Ekrem Derdiyok hocanın yaptığı dua ile etkinlik son buldu. (İnan Sur-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir