• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
"Siyer Sınavı`na teveccüh artıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla Türkiye genelinde düzenlenecek olan Siyer Sınavı, 17 Şubat Pazar günü yapılacak. Bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan Siyer Sınavı'na Mardinlilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Mardin Koordinatörü Nureddin Gezgin, sınava olan teveccühün kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Sınavda dereceye giren 5 kişiye Umre ödülünün yanı sıra 2 bin çeşit hediyelerin de verileceği Siyer Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gezgin, herkesi, kaybedeni olmayan sınava kaydolma çağrısında bulundu.

Gezgin, "Bu yıl da Siyer Sınavı'mızı dört kategoride yapacağız inşallah. Dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerimize yönelik birinci kategori kitabımız Feyzullah Zerey'in 'En Güzel Örnek Hazreti Muhammed (Sallallahu aleyhi vesellem), 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik 2'inci kategori kitabımız Mehmet Ali Gönül'ün 'Sevgili Peygamberimiz' adlı kitapları olacaktır. Yine lise öğrencileri (9, 10, 11 ve 12'nci sınıflar ile örgün eğitimde okumayıp 2001 ve sonrası doğumlu olanlara yönelik 3'üncü kategori kitabımız İdris Şimşek'in 'Hazreti Muhammed'i Tanımak' adlı kitaptır. Belirtilen eğitim durumları dışında kalanlara yönelik 4'üncü kategori kitabımız Hüseyin Yıldız'ın 'Resul-i Ekrem' adlı eserleri olacaktır." dedi.

"İnsanlara verebileceğimiz en büyük hediye O'nun hayatını öğretmektir"

Her yaştan insanın katılabilmeleri amacıyla sınavın dört kategoride yapıldığını kaydeden Gezgin, inşalara verilebilecek en büyük hediyenin Hazreti Muhammed'in hayatının öğretilmesi olduğunu vurguladı.

Gezgin, "Peygamber Efendimiz, Allah-u Teâlâ (Celle Celaluhu) tarafından insanlara örnek olarak gönderilmiş bir şahsiyettir. Ancak şu an Peygamber Efendimiz epeyce unutulmuş ve dolayısıyla da insanların başı beladan belaya girmiştir. Irkçılık belasından tutun kavmiyetçilik belasına kadar. Bu yüzden O'nu tanımaya, okumaya ve anlamaya ihtiyacımız var. Bu yüzdendir ki;   insanlara verebileceğimiz en büyük hediye Peygamber Efendimizin hayatını öğretmektir. Peygamber Efendimizin hayatının farkındalığını onlarda oluşturmaktır. Tabi bunun yanında özellikle öğrencilerimizi teşvik etmek için de birçok hediyemiz var. Hediyelerimiz 5'i umre olmak üzere 2 bin adettir. Bunların içerisinde yüzlerce dizüstü bilgisayar, yüzlerce laptop, onlarca tam altın, onlarca çeyrek altın, yüzlerce bisiklet, sırt çantası, Powerbank, futbol topu ve eşarp var.  Bunlar da kategorilere göre herkesin ondan istifade edebileceği şekilde dağıtılmıştır. Ayrıca sınavımızın bir yönü de şudur; her sınıf, her kategori kendi arasında, kendi yaşıtları ile yarışıyor. Yani ilkokula giden bir kişi liseye giden bir kişiyle yarışmıyor. Bunun içinde 4 kategori yapmışız. Bu bizim açımızdan son derece zor ve meşakkatli bir iş olmasına rağmen hedef Peygamber Efendimizin hayatını insanlarımıza yeniden hatırlatmak, tanıtmak ve öğretmek olduğu için bu zorluklara katlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sınava yoğun bir katılım ve teveccüh var"

Türkiye genelinde yapılacak sınavın Mardin ayağında hazırlıkların tamamlandığını ve başvuruların devam ettiğini aktaran Gezgin, hem merkezde hem de tüm ilçelerinde onlarca başvuru noktasının belirlendiğini söyledi.

Siyer Sınavı'na yoğun teveccühün kendilerini mutlu ettiğini aktaran Gezgin, özellikle geçen senelerde dereceye girip hediye almaya hak kazanan öğrencilerin arkadaşlarıyla beraber kayıt yaptırmaya geldiğini ifade etti.

Gezgin, şunları söyledi:

"Elhamdülillah Peygamber Efendimizin hayatını konu alan sınava katılım ve teveccüh yoğundur. İnşallah sınavın sonunda herkes Peygamberimizin hayatını da öğrenmiş olacak ve kendisine göre bir de hediye almış olacak. İnsanlarımıza tavsiyemiz özellikle şudur; herkes bu kitabı alsın, kendi kategorisine göre kitaba çalışsınlar. Fark edecekler ki, sezonun sonunda yepyeni ve çok güzel şeyler öğrenmiş olacaklar. Çocukları olan ailelere gelince, kitabı çocuklarıyla beraber okuyup eski çıkmış soruları da çıkararak iyice hazırlansınlar.  Çünkü bir anne ve babanın çocuklarına verebileceği en büyük, en güzel, en kıymetli ve en değerli şey, miras veya dünya malı değil, Peygamberimizin hayatı ve O'nun ahlakıdır."

"Kaybedeni olmayan sınava kayıt yaptırmayı unutmayın"

Gezgin, son olarak, "Bizim çağrımız: kaybedeni olmayan sınava kayıt yaptırmayı unutmayın. Sınavımıza son başvuru tarihi 3 Şubat 2019, sınav tarihi ise 17 Şubat 2019 Pazar günüdür. Saat 11.00'da başlayacak sınavımız için detaylı bilgi almak isteyen kardeşlerimiz http://www.peygambersevdalilari.com ve http://www.siyersinavi.com adreslerine başvurabilirler." (M. Salih Keskin - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir