• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Kosova`da Kutlu Doğum Haftası Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Kosova Koordinatörlüğü ve Prizren İslam Birliği’nin organizasyonu ile düzenlenen geceye Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye`nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Milletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka, TİKA Kosova Koordinatörü Adem Urfa, Prizren İslam Birliği Başkanı Lütfi Balık, Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ahmet Çelik, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Başkanı İsmet Biner yanı sıra Kosova’da görevli Alman Generaller katıldı. Kutlu Doğum Haftası programı, Emin Paşa Camii İmamı Davut Lezi’nin Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı.

Ardından Türkiye Büyükelçiliği Kosova Dini Müşaviri İdris Keskin, İslam dini kardeşliğinin birlikteliği ve öneminden bahsetti. Keskin, Kutlu Doğum Haftası`nın 1989 yılından bu yana kutlandığını hatırlattı.

Kutlu Doğum Haftası`ndaki etkinliğe katılmaktan mutlu olduğunu belirten Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Hz. Muhammed`in İslam dinini tebliğ ederken, renk, ırk, cinsiyet ve sosyal statü ayrımı gözetmediğini belirterek,"İslam, kardeşliğin önündeki her tür engeli kaldırmıştır" dedi.

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar da, "Hz. Muhammed`i anmak, doğa ve insan sevgisini yine onun gibi hatırlamak, edep ve ahlakını öğrenmek, sanırım hepimiz için bir ruhsal besindir" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki ana teması olan kardeşliğin dinimizdeki önemi ve yerine dikkati çekti. Program Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği Tasavvuf Müziği Kolu tarafından okunan şiir ve ilahilerle devam etti. Program, emeği geçenlere çeşitli hediyelerin verilmesiyle son buldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir