• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Başörtülü Olduğu İçin Staj Yaptırmadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BMW`nin sponsor olduğu başörtülü program yapımcısıyla olan araç sözleşmesini `Markanın imajı bozuluyor` gerekçesiyle iptal edilmesinden sonra bir skandal da MAN Ankara tesislerinde yaşandı. Konya Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerinden Büşra Nur Uslu, daha önce babasının görüştüğü ve kabul edileceği MAN Kamyon ve Otobüs Sanayi A.Ş. Ankara Esenboğa yolu üzerindeki tesislerine staj belgelerini vermek için gittiğinde İnsan Kaynakları Müdürü Serdar Kamışlı`nın verdiği cevap karşısında neye uğradığını şaşırdı.

BU KIYAFETİNİZLE BU TESİSLERDE STAJ YAPAMAZSINIZ

Müdür Kamışlı`nın başındaki örtüyü göstererek, "Staj evraklarınızı alamam. Yönetim Kurulumuzun aldığı karardan dolayı bu kıyafetinizle bu tesislerde staj yapamazsınız" dediğini iddia eden Uslu, kendisine başka bir gerekçe gösterilmediğini söyledi. Halkı Müslüman olan bir ülkede, ürünlerini satarken başörtülü veya başörtüsüz ayrımı yapmayan bir şirketin sırf inançlarından dolayı başını kapatan bir insana staj yaptırmamasının gerekçesinin bu kadar basit olamayacağını söyleyen Uslu, MAN tesislerinde staj yapacağı için başka bir staj yeri bakmadığını, bu nedenle de `İmalat Stajı`nın bir sonraki seneye kalacağını kaydetti.

HANGİ ÜLKEDE KİMİ REDDEDİYORLAR

"Ben orada kamyon veya otobüs alacak olsa idim, bana, `Senin başın örtülü. Bu nedenle de sana otobüs veya kamyon satamayız` demeyeceklerdi" diyen Büşra Nur Uslu, "Ben sadece eğitimimin zorunlu bir parçası olan stajımı yapacaktım. Ben o fabrikada maaşla çalışacak bir kişi de değildim. Ancak inancım gereği başıma örttüğüm başörtüm gerekçe gösterilerek staj evraklarım reddedildi. Hangi ülkede kimi reddediyorlar" diye konuştu.

HANGİ ÜLKEDE KİMİ REDDEDİYORLAR

"Ben oradan kamyon veya otobüs alacak olsaydım, bana, `Senin başın örtülü. Bu nedenle de sana otobüs veya kamyon satamayız` demeyeceklerdi" diyen Büşra Nur Uslu, "Ben sadece eğitimimin zorunlu bir parçası olan stajımı yapacaktım. Ben o fabrikada maaşla çalışacak bir kişi de değildim. Ancak inancım gereği başıma örttüğüm başörtüm gerekçe gösterilerek staj evraklarım reddedildi. Hangi ülkede kimi reddediyorlar" diye konuştu.

YÖNETİM KURULU KARARIYMIŞ

Yaşadıklarını gazetemize anlatan Uslu, İnsan Kaynakları Müdürü Serdar Kamışlı`nın verdiği cevap karşısında şok yaşadığını söyledi. Müdür Kamışlı`nın başındaki örtüyü göstererek, "Staj evraklarınızı alamam. Yönetim Kurulumuzun aldığı karardan dolayı bu kıyafetinizle bu tesislerde staj yapamazsınız" dediğini iddia eden Uslu, kendisine başka bir gerekçe gösterilmediğini söyledi.

MİLLİGAZETE

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir