• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vatandaş: Çilemiz Bitsin Artık!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır-Ergani yolu üzerinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hizmet yelpazesini her geçen gün genişleterek, daha fazla sayıda insana hizmet veriyor. Ancak Ergani yolu Üçkuyular mevkii civarında bulunan hastaneye ulaşım sorunu, aradan geçen bunca zamana rağmen çözüme kavuşturulmuş değil.

Yetkilileri Göreve Davet Ediyoruz
Konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren vatandaşlar, "Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hizmet yönünden hepimizi gayet memnun edici bir başarı grafiği sergiliyor. Ancak hastaneye ulaşım konusunda yaşanan sıkıntımız, henüz çözüme kavuşmuş değil. İki yılı aşkın bir zamandır hizmete giren ve artık sadece Diyarbakır değil, bütün Bölgeye hizmet sunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşım sorununun, bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor" dediler.

Dolmuş Hattı Bir An Önce Uygulamaya Konulmalı
Yetkililerin soruna duyarlılık göstermesi gerektiğini belirten vatandaşlar şunları söylediler; "Hastaneye ulaşım konusu tam bir çileye dönüşmüş durumda. Özellikle hastalarımız, gidip gelmekte büyük sıkıntı çekiyor. Sadece otobüsle gidip gelebiliyoruz. Tabi otobüs bulabilirsek… Otobüs bulunca sorun bitmiyor, çünkü hastaneye varana kadar birçok durakta beklemek zorunda kalıyorsunuz. Bazı otobüsler ise TOKİ'den dönüp hastaneye gidiyor. Önümüz yaz, havalar ısınıyor. Düşünebiliyor musunuz 50 derece sıcakta otobüsün içinde hasta halinizle kilometrelerce yolculuk yapmak zorunda kalıyorsunuz. Hem hastalar, hem yakınları perişan oluyor. Gidiş dönüş derken, neredeyse günümüzün yarısı yollarda geçiyor.

Seçim Dönemini mi Beklemek Zorundayız?
Siyasetçilerin, yerel idarecilerin ve mülki amirlerin konuya hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bu sorunun çözümü için seçim olmasını mı bekleyeceğiz. Bir an önce dolmuş hatları uygulamaya konulmalı. Hatta dolmuş hatlarının yanı sıra, büyükşehirlerdeki gibi taksi dolmuşlar da hizmete sunulmalı. Çünkü hastanenin hizmet kapasitesi her geçen gün büyüyor. Ama ulaşım sorunu ise bir türlü çözülmek bilmiyor." (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir