• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Siyer Sınavı`na başvurular devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 17 Şubat 2019 tarihinde Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek olan Siyer Sınavı'nın başvuru ve kayıt işlemleri Midyat'ta da devam ediyor. Midyat'ta her yıl binlerce kişinin katıldığı sınava bu yıl daha çok katılım bekleniyor.

Sınavın Midyat Koordinatörlüğünü yürüten Azim-Der Başkanı Samir Özhan, Siyer Sınavı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Midyat'ın merkez ve bağlı mahallelerinde sınavın afiş ve duyuru çalışmalarını yaptıklarını belirten Özhan, bu sınavın tüm yaş kategorilerine yönelik olduğunu söyledi.

Özhan, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'na bağlı Azim-Der olarak 2019 yılı Siyer Sınavı çalışmalarımız başlamıştır. Bu çalışmalarla ilgili Midyat merkez ile bağlı mahalle, belde köylerde afişlerimizi astık ve asmaya devam ediyoruz. Özellikle halkımızın dikkatini şuna çekmek istiyorum; Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın yapmış olduğu tüm etkinlikler tüm halkı kapsayacak etkinliklerdir. Şuraya dikkat çekmek istiyorum Hazreti Peygamber'e ( Sallalahü Aleyhi Vesselem ) iman eden Hazreti Ali 10 yaşında değil miydi?  Mus'ab bin Umeyr 18-19 yaşlarında değil miydi? Abdullah İbni Ümmü Mektûm 65 yaşlarında değil miydi? Bu sınav dört kategori olmak üzere çocuklarımıza, gençlerimize ve yetişkinlere yöneliktir.   İşte bundan dolayı Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu sınavda herkesin bir ödülü vardır"

Dört kategoride yapılacak olan sınav hakkında bilgi veren Özhan, Siyer Sınavında herkesin sahip olacağı bir ödülün olduğunu belirterek, "Birinci kategori dediğimiz çocuklarımıza yönelik 'En Güzel Örnek Hazreti Muhammed' adlı kitap dördüncü ve beşinci sınıfa gidenler için hazırlanmıştır. İkinci kategoride ise onların bir üstü ortaokul 6-7 ve 8'inci sınıflara yönelik hazırlanmıştır. Yani onların anlayacağı dilde hazırlanmıştır. Üçüncü kategori ise liseye giden gençlerimizin anlayacağı bir dilde hazırlanmıştır. Dördüncü kategori kitabımız ise özellikle yetişkinler dediğimiz halkımızın Hazreti Peygamber'in (Sallalahü Aleyhi Vesselem) hayatını güzel anlayacağı bir şekilde hazırlanmıştır. Bu kitaptan sınava girecekler. Özellikle sınavın ödülleri hakkında şunu söyleyebiliriz. Hani az önce dedik ya herkesin anlayacağı bir dilde kitaplar hazırlanmıştır. Herkese yarayacak bir ödül vardır. Yani bunu çocuğumuzun oynayacağı toptan tutun, gençlerimizin bineceği bir bisiklet ve lise ve üniversite gençlerimizin işlerine yarayan ve belki çok ihtiyaç duydukları bilgisayar, yetişkinlerimizin, ihtiyarlarımızın ise özellikle bekledikleri Kabe'ye gitmeleri ve onları umreye göndermeleridir."

"Tek gayemiz var o da Efendimizi doğru bir şekilde anlatmak"

"Özellikle hedefimiz ve gayemiz şudur" diyen Özhan, "Hazreti Peygamber'e ( Sallalahü Aleyhi Vesselem ) nübüvvetinden bu yana sürekli ona hakaret edilmiş ve sürekli onun nübüvvetini diskalifiye etmek etmek için sürekli müşrikler taraftarları çalışmıştır. Bizler Müslümanlar olarak onu sadece ismen değil aynı zamanda onun yaşadığını yaşantımıza tatbik etmek öğrenmek onun hayatının sadece dille değil özellikle okullarımızda, caddelerimizde, camilerimizde ve her yerde onun yaşadığı gibi yaşamaktır. Özellikle son Hazreti Peygamber'e ( Sallalahü Aleyhi Vesselem ) yapılan hakaretleri görüyorsunuz bu hakaretler kendiliğinden yok olmayacaktır. Çünkü Müslümanlar eğer ki onun hayatını bilmese onun hayatını yaşamazsa sadece sosyal medya aracılığıyla işte telin ediyoruz kabul etmiyoruz kahrolsun gibi sloganlarla yetinirlerse sürekli bu hakaretler var olacaktır ama eğer Hazreti Peygamber'in (Sallalahü Aleyhi Vesselem ) hayatını öğrenir ve tatbik ederseler işte bu tür peygamberimize yapılan hakaretler verilecek en güzel cevap bu olacaktır. Özellikle bu hakaretleri yapanlara sesleniyorum. Ebu Cehillerin, Ebu Leheplerin ne de Salman Rüşdilerin işine yaradı. İnanınız ki sizin işinize de yaramayacaktır. Biz şunu diyoruz tek rehber ve tek liderimiz Hazreti Muhammed'dir (Sallalahü Aleyhi Vesselem)" dedi.

Başvuruları 3 Aralık 2018'de başlayan Siyer Sınavına şu ana kadar 600 kişi başvururken,  kitap temin etme ve başvuruda bulunma noktaları ise şu şekilde açıklandı:

Azim-Der binası Bağlar Mahallesi Bağlar cami karşısı. İletişim: 0 542 626 46 63-0505 369 93 77
Aydın Kırtasiye Yeni Mahalle Eski otogar caddesi karşısı No:33 iletişim: 0 533 540 8156,
Define Ucuzluk Ortaçarşı Mahallesi Estel Taziye evi arkası. İletişim: 0 553 184 3649,
Zerey Plastik - Gölcük Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı İletişim: 0 534 520 83 72,
Hicret Kitap Evi - Cevat Paşa camii yanı 0 536 557 8827,
Kaya iletişim - Aziz Önen lisesi karşısı. İletişim No. 0 536 735 5747,
Altun Kırtasiye - Yunus Emre Mah. Hükûmet Caddesi İletişim: 0 543 834 33 35.

Sınava online olarak http://www.siyersinavi.com/ adresinden ön başvuru yapıldıktan sonra yukarıdaki kitap temin noktalarından kitap alınıp başvurunun onaylatılmasıyla da başvuru yapılabiliyor.

5 umre ödülü ve yüzlerce hediyenin verileceği Siyer Sınavı'nın son başvuru tarihi 3 Şubat 2019, sınav ise 17 Şubat 2019 Pazar günü yapılacak. Sınav sonuçlarının ise Mart 2019'da açıklanacağı belirtildi. (Süleyman Tunç-İLKHA)  












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir