• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Karabük'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Valilik ziyaretinin ardından basın açıklamasında bulundu.

"Sıfır Atık" projesi kapsamında Safranbolu'yu pilot bölge ilan ettiklerini açıklayan Bakan Kurum, "Tüm ilçe genelinde 'Sıfır Atık' sistemine geçmek suretiyle projeyi başlatıyoruz. Bu proje bittiği zaman atıkların kaynağında ayrıştırıldığı ve bu ayrıştırılan atıkların düzenli depolama sahasında bertaraf edildiği, organik atıkların da kompost haline getirildiği, hiçbir çöpün yok edilmeden, ayrıştırılmadan bu proje kapsamında çöp kovası, çöp kamyonu görmeyeceğimiz ilçemizi pilot bölge seçmek suretiyle bu projeyi de gerçekleştireceğiz. Ve bu Türkiye'de bir ilk olacak" dedi.

Poşet kullanımı için usul ve esaslar yayınlanacak

Plastik poşet kullanımının ücretlendirilmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Kurum, Eczanelerde poşet kullanımı ile ilgili tepkilerin olduğu yönünde yöneltilen soru üzerine ise "Eczacılar Odası ile Bakanlığımızın bu konuda bir çalışması yürütülüyor. 15'e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz. 0,15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Burada başka bir hassasiyet de var. Vatandaşımızın sağlığı söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında önümüzdeki hafta usul esaslarımızı yayınlayacağız." açıklamasında bulundu. (İLKHA)