• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
"Madde kullanımı bir türlü önlenemiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımının bir türlü önlenemediğini belirten Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, bağımlılıkların yayılmasının toplum olarak herkesi etkileyeceğine dikkat çekti.

Mardin Valiliğinin düzenlediği muhtarlar toplantısında konuşan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, bağımlılıklar noktasında alınan önlemlerin yetersiz kaldığına değindi.

Toplantıda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yapılan çalışmaları anlattıktan sonra her ilçenin muhtarlar temsilcisi söz alarak ilçesinin sorun ve isteklerini dile getirdi.

Davetli olarak toplantıya katılan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ise yaptığı konuşmada, madde bağımlılığının toplumsal bir tehlike oluşturduğuna işaret etti.

Günlüoğlu, "Bağımlılıklar olarak bildiğimiz sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı bir türlü önlenemiyor. Bu zararlı maddelerden korunmanın tek yolu; hiç başlamamaktır. Maalesef bugüne kadar alınan mesafe sevindirici olmakla birlikte yeterli değildir. Devletin aldığı tedbirler ile birlikte vatandaşlara da önemli görevler düşmektedir. Bağımlılıkların yayılması toplum olarak hepimizi etkileyecektir. Yeşilay cemiyeti olarak bizler bu felaketin varlığını her kesime haber veriyoruz. Bizler koruyucu hekimlik görevimizi Türkiye'nin her tarafında 107 şubemizle yapıyoruz." dedi.

Ayrıca toplantıda, Yeşilay'ın Türkiye geneli ile Mardin'de yaptığı icraatlar anlatıldı. 2019 yılının hedefleri açıklandı.

Toplantı sonunda tüm katılımcılara YEDAM ve Yeşilay tanıtım filmi izlettirildi, broşürler dağıtıldı.

Artuklu Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın yanı sıra Artuklu kaymakamı Şakir Öner Öztürk, kurum müdürleri, Mardin milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ile Cengiz Demirkaya ve mahalle muhtarları katıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir