• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
"İnsanların yaratılış gayesi Allah`a kul olmaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da her hafta camilerde düzenlenen "Sabah Namazı Buluşmaları" devam ediyor. Sabah namazında bir araya gelen ve çocuk, genç ile yaşlıların yoğun katılım gösterdiği programda nasihatlerde bulunan Vaiz Murat Kurt, insanların yaratılış gayelerinin Allah'a kulluk etmek olduğuna dikkat çekti.

Ulu Cami ve Yeni Pınar Camii'nde bir araya gelen vatandaşlar, sabah namazında cemaatle namaz kılıp, salavatlar getirerek günün maneviyatından istifade etti.

İl Müftüsü Mehmet Taşçı'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, cemaat ile kılınan namaz ile devam etti. Namazın ardında bir konuşma yapan Vaiz Murat Kurt, dünyanın yaratılış amacı hakkında hadis ve ayetler eşliğinde kısa bir konuşma yaptı.

Sahabelerin, Peygamber Efendimize kâinatın yatılışı ile ilgili sorular sorduklarını söyleyen Kurt, "Efendimiz, insanların topraktan, cinlerin dumansız ateşten ve meleklerin ise nurdan yaratıldığını ifade ettiğini ifade ediyor. Allah, 'insanları, kendisine kul olsun' diye yaratmıştır. İnsanın yaratılış gayesi Rabbini tanımaktır. Kur'an'ın ayetleri bize bu hakikatleri anlatmaktadır." şeklinde konuştu.

Yapılan duanın ardından programa katılan cemaate sıcak çorba ikramında bulunuldu. (Cemil Özdaş İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir