• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Ahlaki Seferberlik Başlatılsın
Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, son yıllarda fuhuş, kapkaç, cinayetler ve hak ihlallerin yaşanması ile birlikte ortaya çıkan ahlaki yozlaşmayla ilgili Özgür Haber'e konuştu. Ahlaki yozlaşma üzerine çalışmalar yapan Evsen, bunun önüne geçmek amacıyla her türlü kısır çekişmeyi bir yana bırakarak milletvekili, belediye başkanı, muhtar, öğretmen, imam, polis, asker, memur, öğrenci ve aileler ile bir "Ahlak Seferberliği"nin başlatılması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Söz: Görüntülerde Büyük Kuşku
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere Alt Komisyonuna sunulan İçişleri Bakanlığı raporunda, 34 köylünün öldüğü olayda, 15 kişinin yaşamını yitirdiği son bombalama öncesinde Heron görüntülerinde kayma olduğu kaydedildi.

İnsanlık Ölmemiş
Diyarbakır'da dün "İnsanlık hala ölmemiş" dedirten bir olay yaşandı. Büfe sahibi Yılmaz'ın çırağı, içerisinde bin 500 TL nakit para ile kredi kartlarının bulunduğu cüzdanı bularak sahibine teslim etti.

Güneydoğu Güncel: Ve Temeli Atılıyor
Silvan Barajı ile Ambar Barajı ve Silvan Sulama Tüneli'nin temeli 4 Mayıs'ta düzenlenecek törenle atılacak. Atatürk Barajı'ndan sonra GAP Bölgesinde yer alan en büyük sulama barajı olma özelliği taşıyan Silvan Barajı ile Ambar Barajı ve Silvan Sulama Tüneli'nin temeli 4 Mayıs'ta düzenlenecek törenle atılacak.

Koskocaman Ayıp
Yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Zülküf Peygamber türbesinin bulunduğu Ergani İlçesi'ndeki Makam Dağı'nda koskocaman ayıplar yaşanıyor.

Diyarbakır Haber: Mardin'de Kutlu Doğum Etkinliği
Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Dost-Der tarafından Karayolları yanı miting alanında kutlu doğum etkinliği gerçekleştirildi. Program saat13:30'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Dost-Der başkanı Yahya Turan açılış konuşması yaptı. Turan; "Geçen senelerde etkinliklerimizi kapalı alanlarda ve salonlarda yapıyorduk. Ancak kapalı alan ve salonlar Muhammedî sevdaya dar geliyordu. İşte bu yüzden etkinliğimizi meydanlara taşıdık. Halkımızın yoğun teveccühüne karşı Allah'a hamd ediyoruz "şeklinde konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir