• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Ölüme Yolculuk MEKSİKA SINIRI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi / Haber-Yorum

Donald Trump tipik “Beyaz adam” psikolojisiyle hareket ediyor ve göçmenlerin Amerikan topraklarına girmesini istemiyor.

Duvar için israil`i örnek göstermesi de oldukça ilginç. Bilindiği gibi israil, işgal ettiği topraklarda Filistinlilerin bir yerden bir yere hatta kendi tarlalarına bile gitmelerini engelleyecek şekilde bir duvar örmüştü.

Amerika`nın serüveni de israil`inkine benziyor.

Amerika, 1847`de askeri güçlerini Meksika üzerine göndererek bir kısmını işgal etti. 1848`de meselenin işgal değil de bir tür ticaret olduğunu tarihe kaydetmek amacıyla bir anlaşma imzalandı. Meksika tarafının imzalamak zorunda kaldığı anlaşmaya göre, New Mexico, Nevada, Arizona ve Kaliforniya eyaletlerini oluşturan topraklar 15 milyon ABD Doları karşılığında ABD`ye bırakıldı. O sıralarda adı geçen yerlerde nüfusun yüzde doksanından fazlası Meksikalıydı.

Böylece Meksika sınırı yeniden çizildi.

Buna rağmen Amerikan filmlerinden hatırladığımız meşhur repliklerle “Meksika sınırı” suçlular ve suçlananlar için önemli bir kapıydı. Ama ilginç olan şey ise bir dönem Amerika`dan Meksika`ya geçiş “kurtulmak için” önemliydi, şimdilerde ise Meksika`dan Amerika`ya geçiş önemlidir. Meksika ve Amerikan kıtasının diğer ülkeleri fakirlikten kurtulma umuduyla Amerikan sınırına hücum ediyorlar.

Trump`ın insanlık dışı tutumu tüm Amerikan görevlilerinde kendini göstermiş olmalı ki, 2018 yılı içinde sınırda 376 mültecinin hayatını kaybettiği söyleniyor. Bunların içinde açlık ve susuzluktan ölen çocuklar da var.

Trump, sınırı tutmakta kararlı ve gerekirse askerlere “vur emri”  verebileceğini söylüyor; ama buna rağmen ölüm yolculuğu devam ediyor.   

Bu haberler de ilginizi çekebilir