• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
"Sorunlar ancak Peygamberimizin nebevi mesajıyla çözüme kavuşacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamberimizin nebevi mesajından uzaklaşılmasından ötürü toplumda büyük sorun ve sıkıntılar oluştuğunu söyleyen HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, bu sorunların çözümünün yine Hazreti Peygamberin hayatının kendi hayatımızda tatbik etmekle çözüme kavuşturulabileceğini belirtti.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Gençlik Kolları İl Başkanı Mücahit Şimşek ve beraberlerindeki partililer, Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlerinden Nurettin Teymur ve Feyzi Aydın tarafından karşılanan HÜDA PAR heyeti, çalışmalarıyla ilgili Vakıf yetkililerinden bilgi aldı. HÜDA PAR heyeti ardından Vakıf tarafından 17 Şubat'ta "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek umre ödüllü Siyer Sınavı'na katılmak üzere kayıtlarını yaptılar.

Çalışmaları hakkında HÜDA PAR heyetine bilgi aktaran Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörü Nurettin Teymur, sınavla ilgili çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

"Sınav tarihi yaklaştıkça heyecan daha da artıyor"

Peygamber Efendimizi en güzel şekilde tanıtmaya, misyonunu aktarmaya çalıştıklarını ifade eden Teymur, "HÜDA PAR'ın ziyareti bizleri sevindirmiştir. Şubat ayının 17'sinde Türkiye genelinde 'Onu Oku, Onu Yaşa' temasıyla Siyer Sınavını düzenleyeceğiz. Bununla ilgili 3 Aralık'ta startımızı verdik. Kayıtlarımızı alıyoruz. Batman'da yaklaşık 30 noktada kayıt merkezimiz var. Sınavla ilgili el ilanları ve afişler bastırdık. Ayrıca kayıtlarımızı online üzerinden de alabiliyoruz. Vatandaşlarımızın siyer sınavındaki kitapları okuduklarında çok memnun kaldıklarını ve Peygamberimizin hayatını kendi hayatlarında tatbik ettiklerini görebiliyoruz. Peygamberimizin daha iyi tanıtılması için yapılan tüm etkinliklere, çalışmalara destek verdiklerini belirten HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, "Peygamber Sevdalıları Vakfı, Peygamberimizin tanınması, toplumun Peygamberimizi örnek alması için etkinlikler gerçekleştiriyor. Tabandaki yansıması çok iyidir. Sınav tarihi yaklaştıkça heyecan daha da artıyor. HÜDA PAR'ın katkı sunması bizleri ayrıca sevindirmiştir." dedi.

"Peygamberimizin hayatını çok iyi bilmemiz gerekir"

Peygamber Efendimizin tüm Müslümanların ortak değeri olduğuna işaret eden Durmaz ise  "Bizler O'nun hayatını ne kadar iyi bilirsek, O'nun hayatından kendi hayatımıza o derece örnekler alabiliriz. Bugün toplumumuz büyük sıkıntılar, problemler yaşamaktadır. Gerçekten toplumumuz İslami bir düşünceyi yaşayamamakta, yaşamamaktadır. Bunun en önemli sebeplerden birisinin şu olduğunu görüyoruz; toplum ne zaman ki Peygamberimizin nebevi mesajından uzaklaştı, işte o zaman toplumda büyük sorun ve sıkıntılar oluştu. Dolayısıyla toplumumuzun yaşadığı sorunların çözümü için hepimizin Peygamberimizin hayatını çok iyi bilmemiz ve o öğrendiklerimizi hayatımızda tatbik etmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

"Nebevi mesajı toplum arasında yer bulduğu zaman sorunlar çözüme kavuşacaktır"

Bu yönde yapılan tüm etkinliklerin kendileri için çok kıymetli olduğunun altını çizen Durmaz, "Bizler de bu çalışmalara destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İnanıyoruz ki, Peygamberimizin o nebevi mesajı toplum arasında yer bulduğu zaman toplumdaki mevcut sorunlar çözüme kavuşacaktır. Bugün âlemi İslam büyük sıkıntılar yaşıyor. İslam coğrafyasında savaş ve katliamlar devam ediyor. Bunun da sebeplerinden bir tanesi, yine aynı şekilde Peygamberimizin sünnetinden uzaklaşılmasıdır. Dolayısıyla bu sınavın Peygamberimizin tanınmasına katkı sunacağı için sorunlarımızın çözümüne de aynı zamanda katkı sunacaktır. Dolayısıyla bizler bu çalışmaları çok ehemmiyetli görüyoruz ve bu çalışmalara imza atanları da destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra HÜDA PAR heyeti, 17 Şubat'ta "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek umre ödüllü Siyer Sınavı'na katılmak üzere kayıtlarını yaptılar.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir