• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
2019`a damga vurabilecek dijital teknolojiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

ABD merkezli teknoloji danışmanlık şirketi Lux Research, 2019 yılına damga vurması beklenen dijital teknolojileri sıraladı. İşte o listeden bazıları:

1- Yapay zeka ve makine öğrenimi: Son bir yıl içinde 10 bin zeka patenti başvurusu yapıldı.

2- Giyilebilir teknolojiler: Risk sermayesi ile sektöre son 5 yılda toplam 2 milyar dolar aktarıldı.

3- Üç boyutlu yazıcılar: Sektörde patent alımları 2014 yılından bu yana yüzde 60 arttı.

4- Gen mühendisliği: 5 yıl içinde genomlar üzerinde çalışmalar 7 kat arttı.

5- Arttırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR): Risk sermayesi her yıl 2 milyar dolar aktarıyor.

6- Hızlı akü şarj teknolojisi: Listedeki yer alan birçok 'temiz' enerji teknolojisinden biri, elektrikli araç pazarının büyümesinde kilit bir faktör olarak kabul ediliyor.

7- Grafen ve 2D malzemeler: Basılabilir elektronik mürekkepler, kompozit malzemeler, fosil yakıt hücrelerinde kullanılan elektrotlar, lityum-iyon piller ve süperkondansatörler gibi diğer teknolojilerin gelişmesini sağlayacak.

8 - Dronlar: Güvenlikten hava haritalamasına kadar çeşitli alanlarda artan bir rol oynayan dronların daha fütüristik uygulamaları arasında zirai hastalıkların tanımlanması, denizaltı boru hatlarının bakımı ve çevresel gözleme bulunuyor.

9- Hassas tıp: Belirli problemleri hedef alan ve bireyler için kişiselleştirilmiş ilaçların gelişimi.

10- Perovskit kullanılan güneş panelleri: Güneş panellerini daha verimli hale getirme potansiyeline sahip olan perovskit teknolojisi, son yıllarda çok konuşulmasa da 2019'da bu alanda büyük gelişmeler bekleniyor.

11- Doğal dil işleme: Bilgisayarların insan dilini anlamalarına, yorumlamalarına ve manipüle etmelerine yardımcı olan yapay zeka dalı. Örneğin, Siri, Alexa ve diğer sanal asistanlar kullanıcılarla etkileşim kurararak kullanımın kolaylaştırmasını sağlar.

12- Üretken tasarım: Ürün tasarımındaki tüm olası seçenekleri göz önünde bulundurarak, "doğanın evrimsel tasarıma yaklaşımını taklit etmek" için yapay zeka kullanır.

13- Adrese teslim hizmetleri: Eve teslim sektöründe hangi araçların daha uygun olduğu artışması hala açık (seçenekler arasında bisikletler, motorlu bisikletler, scooterlar var, tabii hepsi kesinlikle elektrikle çalışıyor).

Bu haberler de ilginizi çekebilir