• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman yerel gazetelerindeyer alan bazı haber özetleri şöyle;
Batman Basın.com; `Görme Engelli Öğrenciden Çağrı: Okumak İstiyorum!`
Batman`da ikamet eden görme engelli Rıza Işık okumak istediğini belirterek, yetkililerden ve hayırseverlerden kendisine yardım etmelerini istedi.
`Valilik: Kaçarken Yüksekten Düşerek Öldü!`
Askerden hava değişimi izni alarak Batman`a gelen bir gencin polis tarafından gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü hastanede tünele düşerek hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili Batman Valiliği`nden açıklama geldi.
Batman Mezopotamya Gazetesi; `5 Kişi Gözaltına Alındı`
Güvenlik güçlerinin Batman`ın değişik mahallelerinde yaptıkları eş zamanlı baskınlarda Newroz kutlamalarına katıldıkları gerekçesi ile 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
`55 Kişilik Alıma 600 Genç Başvurdu`
TÜPRAŞ Batman Rafinerisinin teknik eleman alımı sınavı Batman Üniversitesi`nde yapıldı. 55 kişilik sınava 600 EML ve Meslek teknik elemanı katıldı.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Dünya Şampiyonları Kur`an Ziyafeti Verdi`
AGD Batman Şubesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği etkinlikte Dünya birincisi üç hafız Kur`an-ı Kerim ziyafeti verdi. Yoğun katılımın olduğu programda hafızlar dinleyenleri mest etti.
`Prof. Cereci Kürtçe Tarih Belgeseliyle Hırvatistan`da`
İletişim ve Güzel Sanatlar dalındaki akademik çalışmalarının yanında film çalışmalarıyla da uluslararası alanda tanınan Prof. Dr. Sedat Cereci Kürtçe olarak çektiği belgesel filmle Temmuz ayında Hırvatistan`ın Tabor kentinde düzenlenecek olan Tabor Film Festivali`ne katılacak.
 
Batman Medya Gazetesi; `Dört Ayda 300 Hayvan Kısırlaştırıldı`
Batman Belediyesinin 3 yıl önce başlattığı sokak hayvanlarının aşı ve kısırlaştırılması işlemleri devam ediyor.
`Bir Aylık Askerin Kuşkulu Ölümü`
Vatani görevini yaptığı sırada izinli olarak geldiği Batman`da gözaltına alınan asker, Bölge Devlet Hastanesinde polisten kaçmaya çalıştığı sırada 6 metre yükseklikteki morg girişine atladığı iddia edildi. Sert zemine düşen asker, kurtarılamadı.
 
Batman Gazetesi; `Dulluk Maaşına 2 Bin 100 Başvuru`
Projenin yürürlüğe girmesiyle birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına il merkezinde 2100 başvuru yapıldı ve başvurular değerlendirilmeye başlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti il başkanı Murat Güneştekin, 159 başvurunun karara bağlanarak aylıkların geçtiğimiz hafta PTT hesaplarına aktarıldığını, başvuruların devam ettiğini söyledi.
`Öğretmenler, Destek Görmüyor`
Son günlerde öğretmenlere karşı artan saldırılar ile ilgili basın açıklaması yapan Batman Özgür Eğitim-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, öğretmenin itibarsızlaştırılması hiç kimseye fayda vermeyeceği gibi, toplumun temeline bomba koymak gibi sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.
 
Batman Postası; `Eğitim Sendikaları Eğitimcilere Saldırıyı Kınadı`
Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen Batman şubeleri son günlerde eğitimcilere yönelik saldırıları kınamak için basın açıklaması düzenledi.
`Tarih ve Yaşam Topluluğu Tarihi Eserleri İnceledi`
Batman Üniversitesi "Tarih ve Yaşam Topluluğu" Şanlıurfa, Midyat, Mardin, Hasankeyf ve Diyarbakır`ın ardından M.Ö 77 yılında 300 bin nüfusu ile bir imparatorluk başkenti olan Silvan`a gezi düzenledi.
 
Batman Barış Gazetesi; `20 Yaşında 23 Dosyalı Gencin Ölümü!`
Askerlikten hava değişimi izniyle Batman`a gelen bir gencin, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü hastanede tünele düşerek hayatını kaybettiği iddia edildi.
`Arıcılar Sertifikalandı`
Kozluk Halk Eğitim Merkezinde 20 yıl aradan sonra açılmış olan, Arıcılık Kursunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 39 kursiyere sertifikaları topluca verildi.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Şafak Operasyonu: 9 Gözaltı`
Batman da Polis nevruz kutlamaları sırasında yasadışı yürüyüş düzenlediği tespit edilen 9 kişiye şafak operasyonu yaptı.
 
Batman Umut Gazetesi; `Siirt`te Kutlu Doğum Coşkusu`
Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Siirt`te düzenlediği Kutlu Doğum programı Siirt halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Batman Duruş Gazetesi; `Kozluk Çok Programlı Lisesi`nde Kütüphane ve Bilgisayar Laboratuarı Açıldı`
Batman`ın Kozluk Çok Programlı Lisesi`nde Minik Gamzeler Derneği`nin katkısıyla kurulan kütüphane ile THY Batman Müdürlüğü`nün kurduğu bilgisayar laboratuarı açıldı.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `AK Parti Kutlamaları Normalleştirdi`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı. 1 Mayıs`ın anlamına uygun ve olaysız bir şekilde bir bayram gibi kutlanmasını dilediğini kaydeden Özdemir, 1 Mayıs`ın yıllarca olaylarla anıldığını ancak AK Parti ile birlikte 1 Mayıs`ın bir işçi bayramı haline geldiğini belirtti.(Halid Coşkun -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir