• DOLAR 32.439
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2478.785
  • ...
5`li Çete BÇG`den Farksız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MÜSİAD eski Başkanı Dr. Ömer Polat, 28 Şubat’ın sermaye ayağıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Star Gazetesi`nin haberine göre Bolat’ın tespitlerinden bazı satır başları şöyle:

828 Şubat sürecinde kamu ihalelerinden, özelleştirmeden dışladılar. Kamu bankalarından uzaklaştırırlar, fon kullandırmadılar. Diğer özel bankalardan fon kullanımının önüne geçtiler.

Maliye ve SSK üzerinden haksız cezalar uygulandı. Kimi iş yerleri basıldı. Şirket sahipleri tutuklandı, mahkemelerde süründü. MÜSİAD’a iki defa kapatma davası açıldı. Eski başkanlar Erol Yarar ve Ali Bayramoğlu aylarca Ankara DGM’de yargılanıp, hapis cezaları aldı.

BİN BÜYÜK ŞİRKETİ BATIRDILAR

Tüm bunları nasıl yaptılar? Medya üzerinden psikolojik harekat yaptılar. Bir savcı takibat yaptı, uyduruk gözaltı yaptı. O şirketin adı, medyada çarşaf çarşaf yayınlandı. O müşteriler de, o şirketten uzak durdu. Bürokrasi kendisine görev saydı, direk haksız ağır vergi ve sigorta cezaları koyup, o firmayı bitirdiler. Bizim 28 Şubat döneminde 2.825 üyemiz vardı. 2002’nin sonunda bu rakam 1.800’e kadar gerilemişti. 1.000 büyük ölçekli şirketi batırdılar...

Boykot listeleri gazetelerde yayınlanıyordu. Ordu evlerine, askeri kantinlere, devlet kurumları kantinlerine bu şirketler sokulmuyordu. Öyle bir dönemdi ki, bir cadı avıydı, herkes kendince görev çıkarıyordu. Kimi şantaj yapıyordu, kimi başka şey yapıyordu. İşyerinde başörtülü mü çalışıyor, ‘O irticacı’ deniyordu. Yeşil renge mi boyatmış ‘mutlaka yeşil sermaye, irticacı’ deniyordu. Bereket duası bile assa irticacı deniyordu. İş yerine Bereket Duası asan, duvarları-nı yeşil renge boyayan kuruluşlara bile ‘İrticacı’ denilip boykota uğratıldı.

ANADOLU SERMAYESİ BİTİRİLECEKTİ

28 Şubat soruşturmasında BÇG üzerinden gidiyor savcılar. Ancak ifadeler alınırken, bu gözaltına alınan ya da tutuklananlar mutlaka sermaye kesiminden de suç ortaklarını ele verecekler. O zamanki 5’li Çete’nin meşru hükümeti devirme konusundaki yaptığı lobi ile BÇG arasında fark yok. TİSK, TESK, TOBB, TÜRK- İŞ ve DİSK o dönemki başkanlarının, BÇG başkanından hiç farkı yok. Bu süreçte direk rol oynayan medya kesimi de, onlara zemin hazırladı. Anadolu sermayesinin yükselişinin önüne geçmeye çalıştalar.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir