• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
 Çavuşoğlu`ndan Yunanistan`a: Şımarık çocuğunuza sahip çıkın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı'nda düzenlenen 'Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Çarşamba Konferansı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege'de yaşananlara ilişkin Yunanistan'ı uyardıklarını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Ege'de oldubittilere izin vermediklerini söyleyerek, "Yunanistan'a uyarı yapıyoruz. Sizin bir şımarık çocuğunuz var, Milli Savunma Bakanları öyle söylüyorlar. 'Şımarık çocuğumuz' diyorlar. Şımarık çocuğunuza sahip çıkın da bizim güvenlik güçlerimizin elinden bir kaza çıkmasın" dedi.

Çavuşoğlu, dış politikada sürekli bir dostluğun ve düşmanlığın olmadığını, Türkiye'nin tüm ilişkilerinde denge politikası yürütmesi gerektiğini vurguladı.

ABD ile Türkiye arasında sorunların olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "YPG'ye verilen destek ve FETÖ'yü iade etmediği için sorun yaşıyoruz. Brunson, konsolosluk meselelerini çok büyütüyorlar. Bir şahıs işlediği suçtan tutuklanmış ve hüküm giymiş. Hükümden sonra hapisten çıkmış, bunu büyütüyorlar. Bizim için YPG'ye verdiği silah desteği hayati bir konu. Sadece sınır güvenliğiyle ilgili değil, bir ülkenin bekasıyla ilgili bir konu. Hangisi daha önemli? 'Ben büyük ülkeyim, bir kişi için fırtınalar koparırım' anlayışının Türkiye'de yer bulmadığını en güçlü ülkeler bile anlamaya başladı." dedi.

Ege etrafında ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin çıkarlarını savunmaya devam ettiklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Ege'de oldubittiye izin vermeyeceklerini vurguladı.  

Çavuşoğlu, "Ege'de oldubittilere izin vermiyoruz. Hem Meclis kararımızı hatırlatıyoruz hem de Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri dâhil, olumsuz adımlar atıldığında gereğini yapıyoruz. Yunanistan'a da bir uyarı yapıyoruz; Sizin bir şımarık çocuğunuz var, Milli Savunma Bakanlarına öyle söylüyorlar, 'şımarık çocuğumuz' diyorlar, şımarık çocuğunuza sahip çıkın da bizim güvenlik güçlerimizin elinden bir kaza çıkmasın. Bunu hatırlatıyoruz. Bu son derece dostane bir uyarıdır. Durup dururken gerginliği artırıcı söylemler içinde bulunmanızın veya bir kayalığa, adacığa çıkmaya çalışmanızın bir faydası yok, size bir şey getirmez." İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir