• DOLAR 32.501
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2478.243
  • ...
El Vasat ve Cemaat-i İslami, Cumhurbaşkanı Tercihini Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cemaat-i İslami ve Müslüman Kardeşlerden ayrılanlar tarafından kurulan Vasat partisi, Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi adayı destekleyeceklerini açıkladı.

Arapça yayın yapan el-Muhit adlı internet sitesinin haberine göre Cemaat-i İslami ve Müslüman Kardeşlerden ayrılanlar tarafından kurulan Vasat partisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdulmunim Ebu’l- Futuh’u destekleme kararı aldı.

Daha önce cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday göstermeyeceğini açıklayan Müslüman Kardeşlerden ayrılan Abdulmunim Ebu’l- Futuh’a daha önce de selefi Nur partisi destek açıklamıştı.

Müslüman Kardeşlerden ayrılan kişiler tarafından kurulan Vasat partisi, bir bildiri yayımlayarak parti içerisinde cumhurbaşkanlığı adayları konusunda bir anket yaptıklarını ve anket sonucunda Ebu’l- Futuh’a yüzde 63 oranında destek çıktığını ifade etti.

Cemaat-i İslami tarafından yapılan açıklamada da üyeler arasında yapılan ankette Abdulmunim Ebu’l- Futuh’a yüzde 48, Muhammed Mursi’ye yüzde 25.8 ve Amr Musa’ya da yüzde 25.4 oranında destek çıktığı belirtildi ve Ebu’l- Futuh’un desteklenmesi yönünde karar alındığı açıklandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir