• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde son kullanma tarihleri geçmiş 2 bin 777 ürüne imha edilmek üzere el konulurken, denetimlerde ele geçirilen ve satışı yasak olan 29 canlı bıldırcın da hayvanat bahçesine teslim edildi. 

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların aldıkları ürünlerde özellikle son kullanma tarihine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

İlçe genelinde zabıta ekiplerinin gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin denetimlerine ağırlık verdiğini belirten Tahmazoğlu, "Marketlerde ve bakkallarda yapılan denetimler sonucunda son kullanma tarihi geçmiş olan 2 bin 777 ürüne el konularak, bu konuyla ilgili yerlere yasal işlem başlatılmıştır. Burada dikkat etmemiz gereken husus da bilinçli tüketici olma anlamında vatandaşlarımızın gerek marketlerden ve gerekse bakkallardan almış oldukları tüm yiyeceklerin, gıdaların son kullanma tarihlerine bakmalarını özellikle istirham ediyoruz." dedi.

Aileler çocuklarına aldıkları yiyecek ve içeceklere dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Tahmazoğlu, "Çünkü son kullanma tarihi geçmiş, ambalajı eskimiş ürünlerin insana zarar verdiği hatta bazı ürünlerin tüketilmesi halinde zehirlenmelere, ölüme sebebiyet verebileceği doktorlar tarafından söylenmektedir. Bu konuda özellikle ailelerin çocuklarına aldıkları yiyecek ve içeceklere dikkat etmesi gerekiyor. Hatta çocuklara kendileri evlerinde hazırladıkları yiyecekleri tükettirsinler." diyerek uyarılarda bulundu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)