• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
`17 Aralık kumpas` davasında Hüseyin Çapkın tanıklık yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Takipsizlikle sonuçlanan "17 Aralık soruşturması"nda kumpas kurup usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla firari Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürleri ve ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan eski komiser Hüseyin Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu, 5'i firari 67 sanığın yargılandığı davada, FETÖ'nün "mülkiye" yapılanmasına yönelik davada 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın "tanık" sıfatıyla dinlenildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Nazmi Ardıç'ın da aralarında bulunduğu 11 sanık ile avukatlar hazır bulundu.

Duruşmada, bir önceki celse "tanık" sıfatıyla çağrılan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın dinlenildi. Tanık Çapkın, sanıklardan bir kısmını tanıdığı belirterek, 17 Aralık tarihinde İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yaptığını ancak sanık olan ve o dönem şube müdürü görevinde bulunanların kendisine operasyonla ilgili bilgi vermediği savundu. Tanık Çapkın, 17 Aralık operasyonunun, direkt hükümeti devirmeye yönelik bir eylem olduğunu söyledi.

Tanık Çapkın ifade verme işleminin ardından sanıklar ve avukatların sorularını yanıtladı.

Dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü sanık Nazmi Ardıç'ın, ''İfadenizde operasyondan bilginiz olmadığını söylediniz. Bilginiz olsaydı ne yapardınız?'' sorusuna tanık Çapkın, ''Sizi görevden alırdım çünkü hükümete yönelik planlı bir operasyondu.'' cevabını verdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir