• DOLAR 32.59
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.916
  • ...
Bitlis`in kış manzarası göz kamaştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin en çok kar alan illerinden olan, uzun ve çetin kış şartlarının yaşandığı illerin de başında gelen Bitlis'teki kış manzaraları göz kamaştırıyor.

Kentin beyaza bürünmesiyle tarihi medreseler, camiler, hanlar ve evlerde kartpostallık görüntüler oluştu.

Farklı bir aleme insanı götüren manzaraların arasında akan derenin adeta insan ruhunu okşayan su şırıltısı sesi ise fotoğraf severlerin deklanşör sesine karışarak ahenk oluşturuyor.

Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip Bitlis'in fotoğraf severler için vazgeçilmez bir yer olduğunu hatırlatan fotoğrafçılar, Türkiye'nin birçok yerinde bulunmayacak manzara ve güzelliğin Bitlis'te var olduğuna dikkat çekerek fotoğraf severleri Bitlis'e davet ettiler.

Doğa ve tarihin bulunmaz güzelliğinin, Bitlis halkının misafirperverliğiyle yoğrulduğunu dile getiren fotoğrafçılar, arşiv oluşturmak isteyenler için her mevsim Bitlis'in güzel ve ideal olduğunu belirtti.

Diğer mevsimlerde olduğu gibi, kış mevsiminde de Bitlis'in tarih ve doğa açısında çok zengin bir yer olduğunu dile getiren fotoğraf sanatçısı Burhan Gündoğdu, tüm fotoğraf sever dostlarını Bitlis'e davet ettiğini ifade etti.

"Kış ayı Bitlis'te bambaşka bir atmosferde kendini gösteriyor"

Gündoğdu, "Bitlis yine her zaman olduğu gibi gerçekten çok güzel bir mevsim geçiriyor. İlkbahar, Yaz ve Sonbahar aylarında, fotoğraflar çekip yayınladık. Kış mevsimini dört gözle bekliyorduk. Kış ayında Bitlis, bambaşka bir atmosferde kendini gösteriyor. Kar yağar yağmaz kartpostalık görüntüler oluşmaya başladı. Aralıksız yağan kar yağışının ardından kentte güzel görüntüler oluşmaya başladı. Biz de bu görüntüleri olabildiğince kadrajlarımıza aktarıp, insanlarımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Her mevsimde olduğu gibi, kış mevsiminde de güzel olan memleketimize diğer fotoğrafçı dostlarımızı tekrardan davet ediyoruz. Bu güzelliği kaçırmamaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda da elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Onlara her türlü misafirperverliği gösterip Bitlis'imizde gezdirmeyi planlıyoruz." dedi.

Bitlis'te tarihi varlığın yanında, doğa güzelliğinin de hâkim olduğunu, bu tarihi ve doğa güzelliğini ortaya çıkarmak, keşfetmek amacıyla çalışmalar yaptığını belirten Gündoğdu, ağırlıklı olarak tarihi fotoğraflamaya çalıştığını söyledi.

"Kadim kent Bitlis'i dört mevsim fotoğraflıyoruz"

"Kadim kent Bitlis'i dört mevsim fotoğraflıyoruz" diyen fotoğraf sanatçısı Ercan Çağlayan ise şunları söyledi: "Özellikle kış mevsiminde, kartpostallık fotoğraflar sergilenen Bitlis'imizi fotoğraflıyoruz. Bitlis, her mevsim kendine has güzelliği var. Bazı yerlerde pek rastlanılmıyor. Bitlis hem doğasıyla, hem tarihi eserleriyle, hem kültür ve yaşam tarzıyla çok farklıdır. Özgün bir kültür ve yaşamı var. Başka yerlerde böyle görüntüleri bulamayız. Özellikle fotoğraf sever arkadaşlar açısından Bitlis bulunmaz bir nimettir. Hepsini buraya davet ediyoruz. Gelip fotoğraflasınlar. Bir yere gittiğinizde sadece bir özellik olur ama Bitlis'te bir fotoğrafçının aradığı her şey bulabilir. Kendisine güzel bir arşiv oluşturabilir. Kaplıcalardan Selçuklu medreselerine, doğa güzelliğinden kış güzelliğine, taş evlerden Bitlis kalesine kadar her şey mevcuttur. İran'a gidip taş evler fotoğraflamaktansa buraya gelip fotoğraflasınlar."  (Şükrü Tontaş-İLKHA)




















































































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir