• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
Amr Musa: Camp David Anlaşması Öldü ve Gömüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Cumhurbaşkanlığı adaylarından Hüsnü Mübarek döneminin dışişleri bakanlarından Amr Musa, Camp David anlaşmasının öldüğünü ve gömüldüğünü söyledi.

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesinin haberine göre Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerinin adaylarından eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, bugün yaptığı seçim konuşmasında Mısır’ın İsrail’le barış yapması ve diplomatik ilişkiler başlatmasıyla sonuçlanan Camp David anlaşmasının öldüğünü ve gömüldüğünü belirterek Camp David anlaşmasının tarihin kafesine terk edilmesi gerektiğini söyledi.

Mısır’ın güneyinde kalabalık bir kitleye hitap eden Cumhurbaşkanı adayı Amr Musa, Camp David anlaşmasının hayata geçmediğini belirterek “bu anlaşma öldü ve toprağa verildi. İsrail’le Mısır arasında bir anlaşma var; İsrail ona saygı gösterdikçe biz de saygı gösteririz” dedi.

Devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminde 10 yıl dışişleri bakanlığı yapan Amr Musa, maddeleri arasında bağımsız Filistin devletinin yer aldığı Camp David anlaşmasıyla Kahire ile Tel Aviv arasında imzalanan barış anlaşmasının farklı olduğunu öne sürdü.

Amr Musa, iki hafta önce de Mısır’ın batısında yaptığı bir konuşmada Camp David anlaşmasını geçerliliği sona ermiş “kağıt üzerinde bir mürekkep” olarak nitelemişti.

YDH

Bu haberler de ilginizi çekebilir