• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
"Reklamlı olan poşetlere para verilmesi doğru değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2019 itibarıyla yürürlüğe giren ücretli poşet uygulamasını vatandaşlar tepkiyle karşıladı. Büyük marketlerden toplu olarak alışveriş yapan vatandaşlar, aldığı her poşete para vermenin doğru olmadığını ifade ederken, firma reklamı olan poşetlerin de uygulama kapsamına alınarak ücretli verilmesine tepki gösteriyor.

Marketlerde alışveriş poşetleri 25 kuruşa satılırken, giyim mağazalarındaki kulplu poşetler ise boyutlarına göre farklı fiyatlara satılıyor. En düşük fiyatın 25 kuruş olduğu mağazalarda poşet fiyatları 1 TL'yi buluyor.

"Her poşete 25 kuruş vermek problemdir" diyen Ahmet Dumaç, "Bu hiç mantıklı bir şey değil. Hem adamın reklamını yapacağım hem de para vereceğim. Reklamlı poşetten para almamaları lazım." dedi.

Vatandaşlardan Aysel Köksal, "Çevre için yararlı olacağını söylemişlerdi. Deneyip göreceğiz ama toplu alışverişlerde fiyatın ne kadar olacağı da önemli. Market ve mağaza poşetinin fiyatı farklı. Bu bütçeyi sarsacaktır. Eğer çevre için olacaksa 1-2 TL'nin zararının olacağını düşünmüyorum. Reklamlı olan ürünlere para verilmesi doğru değildir." ifadelerini kullandı.

Uygulamayı doğru bulmadığını söyleyen Mehmet Demir, "Ben marketten malzememi alıyorum. Kasaya gelince poşet ücretliyse tepki göstererek almıyorum." diye konuştu.

Daha önce de bu tür bir uygulamanın hayata geçirildiğini fakat tutmadığını belirten Selami Kelle, "Bu iş yürümez. Daha önce de bu şekilde uygulama yapıldı ama tutmadı. Herkes bu olaydan şikâyetçi. Ekmek bir TL 25 kuruş, poşetle birlikte 1 buçuk TL. Bu gidişle kimse ekmek almaz. Daha önceki uygulama tutmadı, bu da tutmayacaktır." şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir esnaf ise şöyle konuştu, "Olan hep garibana oluyor. Reklamlı olan poşete para veriyorum. Bende poşet alıyorum fakat ücretsiz veriyorum. Bu halk için de iyi değil, zaten bu konuda itirazlar oluyor. Dün burada kavga çıktı. İleride daha büyük sorunlar çıkarabilir. (Nizamettin Aşkın, Zeyd Varol - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir