• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Öğrenciler "Temiz Çevre" için atık topladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Sağlık ve Spor Öğrenci Topluluğu, "Temiz Çevre, Temiz Toplum, Temiz Gençlik" sloganıyla, çevre temizliğine dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla kampüs alanında genel temizlik etkinliği düzenledi.

Çevre temizliği etkinliğinin, insan sağlığını ve çevre kirliliğini önleyici tedbirlerin alınması noktasında bir bilinç oluşturduğu için önemli olduğunu ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, eğitim ve akademik çalışmalarının yanı sıra üniversite olarak öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine yönlendirdiklerini belirtti.

Çevre kirliliği konusunda toplumun her kesiminden ve her yaştan insana büyük sorumluluklar ve görevler düştüğünün altını çizen Ağırakça, Mardin Artuklu Üniversitesinin alanında uzman mezunlar vermekle birlikte doğru insan olmanın gerektirdiği ahlaki ve sorumluluk bilinci yüksek bireyleri ülkeye kazandırmayı kendisine görev edindiğini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesinin her geçen gün artan öğrenci sayısıyla birlikte büyük bir aile olduğunu sözlerine ekleyen Ağırakça, öğrencilerin kampüste geçirdikleri zamanın, evlerinde bulundukları zaman diliminden fazla olduğunu hatırlatarak, öğrencilerden kampüsü sahiplenmelerini istedi.

Etkinliğe, üniversitenin 40 öğrenci kulübüne üye olan 500'den fazla öğrencinin yanı sıra Mardin Gençlik Merkezi de katılım gösteriyor. (M. Salih Keskin - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir