• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
"Eski TCDD lojmanı madde bağımlılarının meskeni oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Akyürek Mahallesi istasyon bitişiğinde bulunan eski TCDD lojmanları, sahipsizlikten dolayı alkol ve madde bağımlılarının yuvası haline geldi. Herhangi bir önlemin alınmadığı metruk binalarda yaşananlara tepki gösteren vatandaşlar, güvende olmadıklarını belirterek, lojmanın acilen yıkılması gerektiğini söylediler.

Çarşı Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndan Akyürek Mahallesi İstasyon Caddesine geçişi sağlayan ve her gün yaklaşık yüzlerce vatandaşın kullanmak zorunda kaldığı üst geçit de alkol ve madde kullanıcıların mekânı haline geldi. Üst geçit bu yüzden kirlilikten ve pis kokudan geçilmiyor.

Madde kullanıcıları tarafından tuvalet olarak da kullanılan bu alanlarda görünen alkol şişeleri, esrar kovaları ve her türlü çöp atıkları, bu alanların sahipsiz ve bakımsız bırakıldığını gözler önüne seriyor.

"Yetkililerden yardım istiyoruz"

Her türlü madde kullanıcılarının metruk binayı mekân haline getirdiklerini söyleyen Cemal Şahin, "Bu metruk bina TCDD'nindir. Burada baliciler, esrarcılar ve çok tehlikeli durumlar var. Buranın acilen yıkılmasını istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz. Madde kullanıcıları sürekli burayı kullanıyor. Yetkililerden ricamız derhal yıktırılsın. Her an sizin çocuklarınız da içine girebilir. Allah-u Teâlâ sizden razı olsun. Ajans olarak bu tür konularla çok ilgileniyorsunuz." dedi.

"Madde bağımlıları vatandaşlar için tehdit..."

Yetkili makamlara seslenen vatandaşlardan Yasir Temiz, "Çarşı Mahallesi ile Akyürek Mahallesi arasında bulunan TCDD'ye ait bu metruk bina kullanılamaz haldedir. Burası iki mahalleyi birbirine bağlayan üst geçit olduğu için insanların geçiş güzergâhıdır. İnsanlar burayı kullanmakta rahat değildir. Metruk binayı madde bağımlıları kullanıyor. Madde kullanıcıları gece gündüz buradalar. Geceleri vatandaşlar buradan geçemiyor. Gündüzleri de madde kullanıcıları tehdit oluşturuyorlar. Bunun için devletin tüm yetkili makamlarından valilik ve belediyeden isteğimiz, bir an önce buranın yıkılmasıdır." ifadelerini kullandı.

"Devlet bu işe el uzatsın"

Batman'da birçok pis işlerin döndüğüne dikkat çeken vatandaşlardan Derviş Gürbüz, "Batman'ın çevresinde çok pislikler türemiş. Özellikle yeni çevreyolunda, Kira Dağı ve metruk binalarda içki içenler var. Eroin çekenler de var. Af edersiniz kız getirenlerde var. Yani Batman'da çok şeyler oluyor. Biz bu pisliklerden kurtulmak istiyoruz. Hem hükümetten hem de belediyeden bu konuda yardım istiyoruz. Şehir içinde bulunan metruk binaların da yıkılmasını istiyoruz. Devlet bu işe bir el uzatsın." şeklinde konuştu.

"Bu görüntüler Batman'a yakışmıyor"

Batman'a yakışmayan görüntülerin olduğunu dile getiren vatandaşlardan Arif Saydam ise şunları kaydetti:

"Çarşı Mahallesi'ndeki üst geçide geçerken merdivenin üstü hepsi pisliktir. Pislikten geçilemiyor. Bir belediye görevlisinin buraya gelip temizlemesi gerekir. Esrarkeşler burada dolaşıyor. Buraya bir müdahale edilmesi gerekiyor. Bu üst geçit Çarşı Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndan Akyürek Mahallesi İstasyon Caddesi'ne geçişi sağlamak için yapılmış ama o kadar kirletmişler ki birde esrarkeşlerin mekânı olduğu için millet burayı kullanmıyor. Biz istiyoruz ki buraya bir el atılsın ve bir bakım yapılsın. Birde Akyürek Mahallesi tarafında metruk bir ev var. Orasının da yıkılmasını istiyoruz ki esrarkeşler orayı mekân olarak kullanmasınlar."

Öte yandan, Akyürek Mahallesi'nde bulunan eski TCDD lojmanlarının bahçesinin yanı sıra tüm mahallelerde bulunan yıkık ve ıssız alanların alkol ve madde bağımlıları tarafından mesken edildikleri görülüyor. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir