• DOLAR 32.59
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2421.194
  • ...
Münbiç`e BAE ve Mısır birlikleri girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Debka sitesi ABD`nin çekilmeye başladığı Münbiç ile ilgili ilginç bir iddiada bulundu. Mossad ile çalıştığı iddia edilen sitenin verdiği bilgilere göre Münbiç`e Arap ülklerinden birlikler koğuşlanacak ve bunun hazırlıkları yapılıyor.

Sitenin iddiasına göre ABD Başkanı Donald Trump`ın, Minbic`e askeri güç göndermeleri için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zaid el Nahyan`la temas kurduğu belirtildi.

Haberde Mısır ve BAE`nin güvenlik ekiplerinin Minbic`de  çeşitli temaslarda bulunduğu, ABD`nin iki ülkeye havadan destek sağlayacağı ve iki ülkenin askeri güçlerinin bu bölgede konuşlandırılıp Suriye-Irak sınırını kontrol edeceği belirtildi.

Debka`ya göre ABD, Mısır ve BAE ile anlaşırsa Tunus ve Cezayir güçleri de kentte konuşlandırılacak askeri güçlere katılacak.

30 Aralık 2018`de İngiliz The Guardian gazetesi nde yer alan haberde, Mısır ve BAE askeri heyetlerinin Minbic`de Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkilileriyle görüştüğü belirtilmişti.

Habere göre görüşmede, ABD`nin çekilmesinden sonra Mısır ve BAE askeri güçlerinin kente yerleşmesi konusu ele alındı.

Mısır, Afrin`e yönelik operasyon döneminde Arap Ligi`ni de harekete geçirmişti.

O dönem Mısır Dışişleri Bakanlığı “Afrin`e yönellik Türkiye işgali kabul edilemez ve insani bir faciaya yol açtı” açıklaması yapmış ve operasyonu kınamıştı.

Arap Ligi`nin Genel Sekreteri Ahmed Ebü El-gayz de “Türkiye`nin Suriye topraklarından çekilmesini” talep etmişti.

Mısır`ın talebi üzerine Arap dışişleri bakanlarının katıldığı Suudi Arabistan`da organize edilen 29`uncu Arap Zirvesi`nde Türkiye`nin Afrin operasyonu kınanmış ve “siyasi çözüm çabalarına darbe” olarak nitelendirilmişti.

Hatırlanacağı üzere BAE Şam`da büyükelçiliğini yeniden açmıştı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir