• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Batman Umut Kervanı`ndan binlerce aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhtaç aileler ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Batman Umut Kervanı, 2018 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

Dernek binasında yönetim kurulunun da bulunduğu basın açıklamasında 2018 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, 2018 yılı içerisinde 5 bin 478 yetim, mağdur ve ihtiyaç aileye toplamda 711 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

2018 yılı içerisinde dernek olarak yaptıkları ve destekledikleri sayısız faaliyetlerin icra edildiğini belirten Işık, "Gerçekleştirilen bu faaliyetler yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarıyla karara bağlanmış ve uygulanmıştır. Batman Umut Kervanı olarak geleneksel hale gelmiş ve zamanı geldiğinde her yıl tekrarladığımız birçok faaliyetimiz vardır. Yıl içerisinde yaklaşık bin 200 aileye toplamda 249 bin 296 TL değerinde düzenli olarak nakdi yardım yapılmaktadır. Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle fakir ve muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere hayırseverlerin desteği ile gıda paketleri hazırlandı üye ve gönüllülerimizle dağıtımını yaptık. Toplamda bin 896 aileye 172 bin 745 TL değerinde gıda kolisi dağıtımımız oldu." diye konuştu.

Kırmızı et, kırtasiye ve giyim yardımları

Kurban Bayramı nedeniyle kurban keseceklere aracı usulü ile yardımcı olduklarını ve yıl içerisinde yaklaşık 600 küçükbaş kurbanın vekâletini alıp kestirdiklerini aktaran Işık, "Bin 663 aileye toplamda 128 bin 287 TL değerinde bir buçuk kilogram kırmızı et paketi dağıtılmıştır. Eğitim ve öğretim yılı başında yaklaşık 116 aile 400 öğrenciye toplamda 24 bin 469 TL değerinde kırtasiye malzemesi verilmiş olup, Türkiye'nin birçok ilinden Batman'da üniversite okuyan öğrencilere de gıda ve kırtasiye yardımı yapılmıştır. Gerek Ramazan Bayramı'nda gerek Kurban Bayramı'nda ve gerekse yıl içerisinde mağduriyet durumlarına göre yaklaşık 215 aileye toplamda 62 bin 792 TL değerinde giyim yardımı yapılmıştır." dedi.

"380 mülteci aileye yardım yaptık"

Yoksul ve mağdur 8 aileye toplam 5 bin 915 TL değerinde ev eşyası verildiğini dile getiren Işık, "Ramazan Bayramı'nda hayırseverlerin katkılarıyla 150 yetim çocuğa giyim mağazasında 7 bin 113 TL değerinde giyim yardımında bulunduk. Suriye'de mevcut çatışmalı ortamlardan kaçıp ülkemize sığınan 380 mülteci aileye toplamda 84 bin 677 TL ayni ve nakdi yardım yapıldı. Derneğimizden yardım alabilmek için beklentide olan mağdur muhtaç ve yetim ailelere yardımda bulunmak amacıyla 3 Mayıs 2018 tarihinde bir günlük ve 27 Ekim 2018 ile 31 Ekim 2018 tarihleri arasında 5 günlük sıcak yemek, süs, ev eşyası, giyim ve benzeri kermes düzenledik. Kermesten gelen 28 bin 272 TL gelir, derneğimize kayıtlı fakir ve muhtaç ailelere dağıtıldı." ifadelerini kullandı.

"Fakir, muhtaç ve mağdurlara destek için programlar yaptık"

Açıklamanın devamında Işık şunları söyledi: "Batman dışında yardım faaliyetleri yapan derneklere (Cizre, Şırnak, Nusaybin, İdil ve Dargeçit Kozluk Gercüş Kızıltepe gibi) gıda kolisi, kırmızı et ve giyim yardımı yapıldı. 2018 yılı içerisinde üç kıtada yayın yapan Rehber TV de (Umut Kapısı) şimdi ismi ile Umut Kervanı Programı çerçevesinde derneğimizi tanıtmak ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verip fakir, muhtaç ve mağdurlara destek için bir defa program yapılmıştır. Merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı Vakfı Yemenli kardeşlerin dramına sessiz kalmamak amacıyla başlatmış oldukları yardım kampanyasına Batman Umut Kervanı olarak basın aracılığıyla destek çağrısında bulunduk. Yıl içerisinde Batman yerel basını, ulusal ajansları ve hayırsever iş adamlarını ziyaretlerde bulunduk, bu vesileyle faaliyetlerimiz hakkında bilgiler aktardık."

"Umut olmaya devam edeceğiz"

2018 yılı içerisinde Batman Umut Kervanı olarak ayni ve nakdi olarak toplamda 5 bin 478 aileye 711 bin 817 TL yardım yaptıklarını vurgulayan Işık, "Batman Umut Kervanı olarak geçen yıllarda nasıl ki fakir muhtaç ve yetim ailelere umut olduysak, inşallah 2018 yılında da umut olmaya devam edeceğiz. Bu konuda Batmanlı tüm hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz. Yüce Allah şimdiden hayırseverlerin yaptıkları ve yapacakları hayır ve sadakalarını kabul etsin mallarına kat kat bereketlendirsin." şeklinde konuştu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir