• DOLAR 32.541
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2425.798
  • ...
Lübnan, Silah Yüklü Gemiyi Tartışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Değişim ve Reform Bloku lideri Mişel Aun, Lübnan`ın ``kardeş ülkeye`` silah sevkiyatında kullanılmasını Lübnan`a yönelik bir saldırganlık olarak nitelendirdi.

Hariri ailesine ait El-Mustakbel Partisi ise silah sevkiyatı hakkında bilgi sahibi olduğu iddialarını reddederken rejimin şiddet ve baskılarına maruz kalan Suriye halkına yönelik desteğini yineledi.

Öte yandan, Lübnan yargı makamları, basında daha önce yer alan haberlere karşın Lübnan`daki herhangi bir unsurun silah sevkiyatıyla bağlantısının tespit edilemediğini duyurdu.

Olayla ilgili soruşturma çerçevesinde, geminin Körfez`de yaşayan Suriyeli iş adamlarıyla bağlantılı olduğu belirlendi, olayla ilgili gözaltına alınan bir Suriyelinin silahları rüşvet vererek gümrükten geçirip Suriye topraklarına götürmeyi planladığı bildirildi.

Cuma günü el konulan ``Lutfullah 2`` adlı geminin Libya`dan yola çıktığı, Mısır`ın İskenderiye Limanı`nda mola verdiği belirtilmişti.

Lübnanlı güvenlik güçleri, ele geçirilen silahlar arasında ağır mitralyözler, roketler, roketatarlar ve patlayıcılar bulunduğunu belirterek, Sierra Leone bandıralı geminin Lübnan`ın kuzeyindeki Trablusşam Limanı`na yanaşma iznine sahip olduğunu açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir