• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
"Hem akademik hem de dini anlamda kendimizi yetiştiriyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman kız imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler, imam hatip okullarında okumanın kendilerine din eğitimi konusunda çok şeyler kattığını, bundan dolayı diğer öğrencilerin de imam hatip okullarında okumalarını istediklerini dile getirdiler.

Lise öğrencilerinden Elif Kent, imam hatip lisesinde okumanın kendisine çok şey kattığını dile getirerek, "İmam hatip lisesinde okuyunca dinimizi daha iyi öğrenebiliyoruz. Kur'an-ı Kerim okumayı ve ailemize hürmet etmeyi öğreniyoruz. İmam hatip okuluna gitmeyi herkese tavsiye ediyorum. Arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Arapça öğrenerek, kültür olarak daha bilgili olduğunuz için bu bize çok yarar sağlıyor. Genel kültürümüz çok gelişiyor. Mesleki derslerde ve dini bilgilerde çok şey öğreniyoruz." dedi.

Ayşegül Aktaş ise "İmam hatip lisesi deyince farklı geliyor bana yani Kur'an-ı Kerim, mesleki dersler gibi. Ben DHBT sınavına girdim, bunun bile bana büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum. Bana katacağı meslekler bile farklıdır." ifadelerini kullandı.

"Eskiden imam hatip okullarında okumaya karşıydım"

İmam hatip okullarında okuyan bazı öğrenciler, okumaya başlamadan önce ön yargılı olduklarını ve bu okullarda okumayı düşünmediklerini ancak okuduktan sonra fikirlerinin değiştiğini dile getirdiler.

Fikrinin değiştiğini söyleyen öğrencilerden Hayrunnisa Elçi, "Ben imam hatip okuluna önceden karşıydım ama sonradan okula ısındım. Orada Arapça dersleri görüyoruz. Arapça dersi görmemizin hem Kur'an okuma ve anlama üzerinde hem kendi ahlakımız üzerine çok etkisi oluyor. Kur'an okurken birçok kelimeyi artık anlayabiliyoruz. Diğer okullara göre bir üstünlüğümüz yok ama daha iyi olduğunu düşünüyorum. Evde yapamayacağım bazı okumaları okulumuzda yapıyoruz. Kur'an öğrendiğimizde derslerimize faydası oluyor. Evde okuduğumuzda meali anlamıyoruz ama okulda bunu anlayabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Arapça öğrenmenin kendisine çok fayda sağladığını dile getiren Duygu Bahar Karadağ isimli öğrenci, "İmam hatipli olarak imam hatipte okumanın gururunu, mutluluğunu hissediyorum. Orada Allah'ın dinini, kelamlarını öğreniyoruz. Yine aynı şekilde Arapça öğreniyoruz, Arapçanın bize çok faydası oluyor. Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamamızı sağlıyor. Kur'an-ı Kerim'i daha iyi kavramamızı da sağlıyor. İmam hatipli olarak imam hatiple gurur duyuyorum. Birçok faaliyet yapıyoruz.  Sosyal faaliyetlerimiz çok, sadece mesleki dersler yok. Güzel oluyor, bir imam hatipli olarak öneriyorum herkese." şeklinde konuştu.

"Bir Müslüman olarak öğrenmemiz gereken dersler bunlar"

Zehra Işık ise "Ben ilk başta imam hatip okumayı düşünmüyordum, çünkü etrafımdakiler hep zor olduğunu söylüyordu. Çok önyargılı idim ama lisede imam hatibi tercih ettim. Arapça derslerinde ve Kur'an derslerinde çok iyi oldu. Herkes imam hatip okullarını sadece mesleki dersler konusunda ders işleyen okullar sanıyor. Oysa bizler birçok faaliyet yapıyoruz. Sosyal etkinlikler ve projeler ile hayata kendimizi hazırlıyoruz." dedi.

Dini anlamda bir gelişmişlik sağlamasının yanında akademik eğitimlerini de tamamladıklarını söyleyen Rüveyda Şimşek, "İmam hatip okulları hem dinimi öğrenmek için hem de akademik açıdan başarılı olmam için çok güzel bir imkân. Buraya gelmeden önce arkadaşlarımız hep önyargılı oluyorlar. Özellikle mesleki dersler açısından. Ama bir Müslüman olarak öğrenmemiz gereken dersler bunlar. Kur'an-ı Kerim olsun, ondan sonra bir fıkıh, hadis vesaire. Hem dinimi öğrenmek açısından hem akademik anlamda hem de ahlaki anlamda başarılı olmasından dolayı imam hatip okulunu tercih ettim." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir