• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...
Endonezya`daki heyelanda ölü sayısı 15`e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Endonezya'da Batı Cava eyaletinin Sukabumi bölgesinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanda, ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetmiş çok sayıda kişinin de kayıp bilgisi gelmişti. Şu ana kadar enkaz altından çıkarılanlardan 15 kişinin hayatını kaybettiği yaklaşık 20 kişinin ise kayıp olduğu ifade ediliyor.

Meydana gelen heyelan ve yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, bölgede şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanda, 30 evin toprak altında kaldığını yaklaşık 100 kişinin bu evlerde barındığını belirtti.

Endonezya basınında verdiği bilgilere göre, enkaz altında kalan 15 kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü yaralı 66 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği kalan 20 kişinin ise arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.   

Arama kurtarma ekipleri, kötü hava koşulları nedeniyle çalışmaları güçlükle yürütülüyor.

Endonezya'da, yıl genelinde muson yağmurları nedeniyle sıklıkla su baskınları ve heyelanlar meydana geliyor.

Endonezya'da 5,1 büyüklüğünde deprem

Endonezya'nın Sumatra Adası'ndaki Açe eyaletinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu, depremin merkez üssü eyaletin başkenti Banda Açe'nin 93 kilometre güneybatısı olduğunu açıkladı.

Yerin 14 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini bildirilen depremde can kaybı, yaralanma veya hasar olup olmadığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

26 Aralık 2004'te 9,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami sonucu bölgedeki diğer ülkeleri de kapsayan geniş bir alanda 230 bin kişi hayatını kaybetmişti. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir