• DOLAR 32.535
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2425.171
  • ...
İşgal, açlık, iltica, katliam… 2019 yılı umut olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Erkan Yavuz-Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

İslam dünyası bir yılı daha hüzünle geride bıraktı. Beldelerimizde işgal, gözyaşı, kan ve katliamlar eksik olmadı. 2019 yılına girerken geçtiğimiz yılı değerlendiren alim, siyasetçi ve STK temsilcileri bu yılın umut dolu bir yıl olması temennisinde bulundu.

“2019 YILI, MÜSLÜMANLARIN BİRLİK VE BERABERLİĞİNE VESİLE OLSUN”

Geçtiğimiz yılda İslam coğrafyasında yaşanan acıların ümmeti sarstığını, yeni yılda ise yapılan hatalardan ders çıkarılması gerektiğini belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, “2018 yılını İslam ümmeti olarak istediğimiz düzeyde geçiremedik. Başta Kudüs ve Filistin olmak üzere; Irak, Suriye, Afganistan, Myanmar ve İslam ümmetinin yaşadığı tüm coğrafyada kan, gözyaşı, çatışma, kaos, açlık ve sefaletler yaşandı. İslam ümmeti olarak 2019 yılının savaşların, kaosların ve acıların daha az yaşandığı bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Bunun yanında özellikle 2019 yılının Müslümanların birlik, beraberlik içinde hareket ettiği, mazlumiyetin azaldığı ve İslam ümmetinin düşmanlarına karşı zaferler kazanacağı bir yıl olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“HAYIRLA GEÇİRECEĞİMİZ BİR ZAMAN DİLİMİ OLSUN”

Acı dolu bir yılı geride bıraktığımıza değinen ve 2019 yılında geçmişte düştüğümüz hatalara düşmememiz gerektiğini belirten Alimler ve Mendereseler Birliği Genel Başkan Yardımcı Beşir Şimşek, “Bu geride bıraktığımız yıl içerisinde gerçekleşen acıların son bulmasını Allah`tan(CC) diliyoruz. Yeni yılın başlangıcı hayırlara ve ümmetin birliğine vesile olsun. Barışa ve kardeşliğe bir başlangıç olmasını yüce Allah`tan temenni ediyoruz. Savaşlardan, yıkımlardan ümmet olarak ders çıkarmalı ve kimin üzerine ne vazife düşüyorsa onu yapmalıyız. Allah-u Teâla bu acıları bize yaşatmasın inşallah. Hayırla, ibadetle geçireceğimiz bir zaman dilimine çevirsin. Bunun hesabını-kitabını iyi yapmamız gerekiyor. Sadece dua etmekle olmuyor. Yaptığımız yanlışların neticesini ve faturasını hesaba katmamız lazım. Önümüzdeki sene aynı neticelerin karşımıza çıkmaması için önlem almamız gerekiyor. Sadece toplumsal olarak değil fertler olarak da başımıza gelenleri düşünüp tövbe etmemiz gerekir. Nasıl iyi bir fert olabiliriz, nasıl iyi bir aile olabiliriz, nasıl iyi bir toplum olabiliriz sorularını kendimize sorarak bunun gerekliliklerini yapmamız gerekiyor. Dua edelim, Rabbimiz ayaklarımızı sabit kılsın, bizi yanlışlara düşürmesin” ifadelerini kullandı.

“ESNAF 2019`DAN UMUTLU”

Bir yıl daha biterken, geçtiğimiz yılın olumsuz etkilerini tamamen silecek yeni bir yıl olmasını temenni eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “2018 bitti. 2019`a girerken, en önemli beklentimiz bu yılın esnaf ve ülkemiz adına özellikle ekonomik olarak umutla dolu, bolluk bereket içinde geçmesidir. Geçtiğimiz yıl kur farkları, yaşanan ekonomik dalgalanmalar olumsuz anlamda en çok esnafımızı etkiledi. Bu yılda ise terzimiz, bakkalımız, berberimiz, çiçekçimiz, taksicimiz ve bunun gibi 2 milyona yakın esnafımızın zorluk yaşamadığı bir yıl olmasını diliyoruz. Ekonominin can damarı olan esnafımızın, gelişen teknolojiye ve büyüyen ekonomide ezdirilmemesi, her zaman desteklenmesi, büyüklere karşı korunması gerekiyor. Bu her geçen yıl daha fazla önem kazanan bir durum. Küçüğü olmayanın büyüğü de olmaz mantığı ile baktığımızda esnafın var olması, kendini geliştirerek büyümesi, ekonomimizi de büyütür. Sürekli büyüyen ve gelişmekte olan ülkemiz için esnaf ve sanatkârın eskisinden daha güçlü bir yıl geçirmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir