• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...
"Yetimlere yapılan hizmet en şerefli hizmettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2019 yılı içerisinde yetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve daha fazla yetime ulaşmak adına tüm gelirinin yetimlere bağışlanacağı bir konser düzenlendi.

Yetimler Vakfı'nın İstanbul'da yetimler yararına gerçekleştirdiği konsere yurtdışından katılan misafirler İLKHA'ya konuştu.

Yetimler Vakfı'na düzenlediği konser için teşekkür eden Ata İnsani Yardım Vakfı'nın Eğitim ve Toplumsal Hizmetler yetkilisi Abdurrahman Esserdum, "Yetimlere hizmet etmek belki de bu alanda yapılan diğer hizmetlerden en şerefli olanıdır. Şeriatın önemle vurguladığı bir husustur." dedi.

Esserdum, "Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: 'Yetime kefil ol. (Onun için ya da onun dışındaki için) ben ve o cennette (orta parmaklarıyla işaret ederek) şu iki şey gibiyiz.' Bu Allah Resulünün cennette komşuluğu, müjdesidir. Hepimizin yetimlerin kefaleti ve yardımını konu alan bu türden faaliyetleri desteklememiz gerekiyor. Çünkü yetimin bir dayanağı ve yardımcısı yoktur. Allah'ın (Celle Celaluh) inayetiyle dernek ve hayır kuruluşları sayesinde yetimlere yardım eli uzatılabiliyor." şeklinde konuştu.

"Yetimlere sadece maddi değil manevi yardımda da bulunmak gerekiyor"

Ayrıca yetimleri korumanın ve sahiplenmenin sadece maddi ihtiyaçlarını karşılamak olarak anlaşılmaması gerektiğini belirten Esserdum, "Kur'an-ı Kerim'de Allah (cc) şöyle buyurmaktadır; 'Bir de sana yetimleri soruyorlar. De ki: onların ıslahı hayırlıdır.' Yedirilmeleri hayırlıdır demiyor. Bazıları sadece maddi yardım olarak düşünüyor, hayır bilakis eğitimsel yardımlar, toplumda bir görevleri, konumları ve hedefleri olmasını sağlamakla alakalı yardımlar, onları topluma kazandırmak gibi yardımları sağlamak da önemlidir. Yetimi koruyan ve kollayan bu tür etkinliklerden ötürü size teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Fildişi Sahillerinden katılan İsa Konda ise, "Yetimlere yönelik düzenlediğiniz bu programdan ve dünyanın birçok yerinde Suriye'de, Filistin'de ve Yemen'de gerçekleştirdiğiniz diğer faaliyetlerinizden dolayı teşekkür ederiz. Bu işi bize Allah (Celle Celaluh) ve Peygamberi (sallalahu aleyhi vesellem) emrediyor. Allah'u Teâla şöyle buyuruyor; 'Öyleyse sakın yetimi ezme.'  Allah Resulü de şöyle buyurmuştur; 'Yetime kefil ol. Çünkü ben ve o cennette (orta parmaklarıyla işaret ederek) şu iki şey gibiyiz.' Bu iş çok iyi bir iştir. Allah'tan temennim size dünya ve ahirette bu çalışmalarınızdan dolayı hayırlar ve cennetler nasip etmesidir." dedi.

"Türkiye'deki kardeşlerimizde daha farklı bir güzellik buldum"

Konsere Gana'dan katılan Kur'an-ı Kerim Hizmeti Derneği Başkanı Nurul Hak Yahuza ise şu ifadeleri kullandı:

"Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Salat ve selam nebimiz Allah Resulünün üzerine olsun. Bu programa Gana'dan geldim. Vallahi bu program çok güzeldi. Ben bu programa iştirak etmekle çok mutlu oldum. Ben buraya gelmeden önce çok ülke dolaştım ve birçok kardeşle tanışma fırsatı buldum. Fakat Türkiye'deki kardeşlerimizde daha farklı bir güzellik buldum. İnanın bunu gerçekten, bunu içten söylüyorum. Ben sizinle karşılaşmakla çok mutlu oldum. Teşekkür ediyorum."  (Nizamettin Aşkın, Zeyd Varol - İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir