• DOLAR 32.55
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2425.916
  • ...
Genç İslami Kardeşlik STK İnisiyatifi`nden "karanlık Oda"ya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam'ın kutsallarına düşmanlık yapmaktan geri kalmayan "karanlık Oda TV"ye bir tepki de Bingöl'ün Genç ilçesinde bir araya gelen, İHH, Eğitim Bir-Sen, Genç Memur Sen, Diyanet Sen, ÖNDER ve Genç Der adlı STK'lardan oluşan Genç İslami Kardeşlik STK İnisiyatifi'nden geldi.

Genç İslami STK İnisiyatifi'nden yapılan yazılı basın açıklamasında,  "Maalesef ülkemizde belli dönemlerde sistematik bir şekilde İslam'ın değerlerine basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü adı altında hakaretler eden karanlık odaların zihniyetlerini görüyoruz. Kendilerini din âlimlerinin ve Kur'an müfessirlerinin yerine koyan zihniyet Allah'ın ayetlerini çarpıtarak 'rahmet' olarak ifade edilen en değerlimiz, Allah Resulü iki cihan serverimiz Resullah Efendimize 'eşkıya'  benzetmesi yapan günümüz karanlığının eşkıyaları haddi ve hududu aşmaktadırlar." denildi.

Açıklamada, "Bilinmelidir ki biz Müslümanların güneşin doğup battığı her şeyden daha fazla kıymet verdiği şey Resul-i Ekremdir. Müslümanların yoğunlukta yaşadığı bu memlekette bu şekilde pervasızca Müslümanların peygamberine hakaretler yapılabiliyorsa, bu hakaretlerin hukuki karşılılığının şimdiye kadar görülmemesinden kaynaklandığını düşünüyor, ilgili mercileri yapılan saygısızlığa karşı göreve davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Genç İslami Kardeş STK İnisiyatifi olarak, ne pahasına olursa olsun Peygamberimize yapılan bu rezil ifade ve hakaretleri kabul etmeyecek, bu türlü ahlaksız karanlık odalara karşı her türlü resmi ve hukuki yaptırımlarla karşı koyacağız." denildi. (Nihat Kanat-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir