• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Kaos 40 gün önce planlanmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oda TV'nin tüm Müslümanları tahrik amacı taşıyan yayınları gündemdeki yerini korurken, provokatif girişimin 40 gün önce başlatıldığı ortaya çıktı.

Söz konusu internet sitesinde Nazif Ay ismi ile 27 Aralık'ta yayınlanan yazının, aslında 21 Kasım 2018'de yayınlandığı, fakat toplumun dikkatini çekmediği için yaklaşık 40 gün sonra tekrar yayına verilip provokasyon için zemin oluşturulmaya çalışıldığı görüldü.   

"Kaos üretim merkezi" olarak nitelendirilen Oda TV isimli internet sitesi, özür dileyip söz konusu iğrenç yazıyı yayından çekmesi gerekirken, Peygamberi ve İslam'ın kutsallarını hedef alan yayınlara ilişkin artan tepkisel haberleri manipüle etmeye çalışması da dikkat çekiyor.

Söz konusu sitenin, insanların kutsallarını hedef aldığı yetmezmiş gibi büyük bir aymazlık içerisinde hâlâ işlediği cürmü savunması, kaosa yönelik planlara ilişkin akıllardaki soru işaretlerini de çoğaltıyor.

-Oda TV isimli internet sitesi ne yapmak istiyor?

-Türkiye ve Dünya gündeminde onlarca konu başlığı varken neden Hazreti Peygamberi, ashabını, İslam düşünürlerini hedef alan yayınlar yapılıyor?

-Provokatif yayınlar sonrası kimi CHP ve HDP milletvekillerinin söz konusu iğrenç yazı ile oda TV'yi savunması ve tepkileri hedef alması ne anlama geliyor?

-Gezi olaylarında aynı safta olanların İslam düşmanlığında da aynı safta olması ne anlama geliyor?

-Daha önce yazmış olduğu ve yine kutsal değerleri hedef aldığı için görevden atılan sözde eğitimci Nazif Ay isimli kişinin, kaleme aldığı meşum yazının 21 Kasım ve 27 Aralık'ta mükerreren yayınlanmasındaki amaç nedir?

-TCK 216. Maddesinde düzenlenen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu açıkça işlediği görülen söz konusu site ve yazar hakkında neden hâlâ hukuki bir süreç başlatılmamaktadır.

Evet, bunlar gibi onlarca soru zihinlerde cevap bekliyor.

Kamuoyu, yapılan densizliğe karşı tepki göstermeye devam ederken savcıların, "karanlık oda" diye nitelendirilen oda TV isimli internet sitesi hakkında yasal işlem başlatmasını talep ediyor. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir