• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantepliler karın ve temiz havanın tadını çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin birçok ilinde soğuk kış şartları ve karlı hava etkili olurken Gaziantep'te de yılın ilk karı dün yağdı. Pazar gecesi başlayan kar yağışı en çok çocukları mutlu ederken yetişkinler de kar keyfinden geri kalmadı.

Kar yağışının ardından beyaza bürünen Gaziantep'te vatandaşlar, uzun bir aradan sonra kar ve temiz havanın tadını çıkardı. Gaziantep kent merkezi ve çevresinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sabah her tarafı beyaza bürüdü. Kar yağışının keyfini ise en çok çocuklar kartopu oynayarak çıkardı.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı gece yarısına kadar devam etti. Kar yağışı sebebiyle yol kenarında park halinde bulunan otomobillerin üstü de karla kaplandı. Karın tadını çıkartmak için çocuklarıyla birlikte sokaklara çıkan vatandaşlar ise gece geç saatlere kadar kartopu oynadı.

Kar atarak şakalaşan vatandaşlar kimi zaman da dengesini kaybederek yere düştü. Sabaha kadar kenti beyaza bürüyen kar, kentte sevince neden oldu. Karın keyfini parklarda kartopu oynayarak çıkaran çocuklar, beyaz örtünün keyfini çıkardı. Vatandaş kar yağışından dolayı duydukları mutlulukla birlikte fıstık ve zeytin gibi tarım ürünleri için de bu kar yağışının fayda sağlayacağını dile getirdi.

Gece saatlerine kadar aralıksız yağan kar sabah saatlerinde ise yerini güneşe bıraktı. Parklarda uzun saatler kartopu oynayan çocuklar ve gençler, uzun bir aradan sonra kar görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Uzun süredir ilk defa bu kadar çok kara şahit olduğunu ve bunun keyfini çıkardıklarını söyleyen Şahin Polat, "İki yıldan beri Gaziantep'e kar yağmıyordu. İki yıl aradan sonra karın yağması bize sürpriz oldu, çok mutluyuz. Ama hava biraz çok soğuk, üşüyoruz. İnşallah kar birkaç gün yağar. Kar, yerleri tutsun istiyoruz. Arkadaşlarla kartopu oynarız." dedi.

Uzun bir aradan sonra ilk defa kar gördüğünü belirten Hasan Güler ise "Gaziantep'e birkaç yıldır kar yağmıyordu. Ama bu yıl kar bekliyorduk, yağması bir sürpriz oldu. Çünkü bu yıl da kar beklemiyorduk. Karın yağması bir yandan da aşırı soğukların etkisini azalttı. Kar yağdığı için çok mutluyuz. Yoğun bir kar yağdı. Karın yağmasına çok sevindik. Güzel bir manzara oldu. Gaziantep resmen beyaza büründü." ifadelerini kullandı.

Mehmet Yaşar da "Kar yağıyor, çok güzel. Zaten 2-3 gün önce de karın yağacağını söylemişlerdi. 'Kar yağışı olacak, olmayacak.' dediler. Ama sonunda kar, dün gece yarısı yağmaya başladı, geri durdu. Şu an çok yoğun bir kar var. Gaziantep beyaz gelinlik giydi, çok mutluyuz. İnşallah yağmaya devam eder." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir