• DOLAR 32.582
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2489.134
  • ...
Kar nedeniyle Bingöl`de yüzlerce köy ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 281 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Merkezi ve ilçelerinde ise bugün eğitim ve öğretime ara verildi.

Köy yollarının açılması için İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Merkezi, Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Genç ve Adaklı ilçelerimizde devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 31.12.2018 Pazartesi(bugün) günü Resmi /Özel Örgün ve Yaygın tüm eğitim kurumlarında eğitime bir (1) gün süre ile ara verilmiştir." denildi.

Açıklamada ayrıca kamuda görevli hamile ve engelli çalışanların da 31 12/2018 tarihlerinde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 11 ekip ile 18 greyder, 6 paletli dozer, 19 kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme iş makineleriyle kar temizleme çalışmaları sürdürülürken, çalışmaların öncelikli olarak acil bölgelerde yoğunlaştığı belirtildi.

İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin köy yollarında çalışmalarına devam ederken, şehirlerarası yollarda karayolları ile şehir merkezinde Belediyeye bağlı ekipler kar temizleme çalışması yapıyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada ise yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek gerek sürücülerin gerekse çiftçilerin tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu. (Nihat Kanat- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir