• DOLAR 32.586
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2415.317
  • ...
Bitlis kara gömüldü: 287 köy yolu ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis, dün akşam saatlerinden bu yana aralıksız yoğun kar yağışının etkisine girdi. Kısa sürede kent merkezinde kar kalınlığı 60 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreye ulaştı.

Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 287 köy yolu ulaşıma kapandı. Özellikle Rahva bölgesinde sis ve fırtınanın etkili olmasından dolayı birçok araç yolda mahsur kaldı. Belediye ekipleri kent merkezinde ana ve ara arterlerde ulaşıma kapanan yolları açmaya çalışırken, karayolları ise ana yollarda çalışma yürütüyor. Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışından dolayı 287 köy yolunun ulaşıma kapandığını, köy yollarının kısa sürede açılması için çalışmaların devam ettiğini, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini söyledi.

Eğitime bir gün ara verildi

Valilik, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis il genelinde eğitime bir gün süre ile ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis il genelinde, eğitime bir gün süre ile ara verilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelinde idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir." denildi.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, kar yağışının devam edeceğini belirterek, vatandaşlara soba zehirlemelerine karşı uyarı bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir