• DOLAR 32.587
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2415.362
  • ...
Kar tatili haberleri peş peşe geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun kar yağışı nedeniyle yurt genelinde tatil haberleri gelmeye başladı.

KAHRAMANMARAŞ

Kentte sabah saatlerinden başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Afşin, Çağlayancerit ve Nurhak ilçelerinde yarın eğitime bir gün ara verilecek.
Ayrıca bu ilçelerde hamile ve engelli çalışanlarında yarın idari izinli olacağı belirtildi.

MALATYA DA TATİL

Malatya merkez ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve yarın devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Malatya ili genelinde 31 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de Pazartesi günü idari izinli sayılacaktır" dedi.

ADIYAMAN'DA TEK İLÇE

Adıyaman`ın Gölbaşı ilçesinde bu sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede okullar 1 gün tatil edildi. Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir yaptığı açıklamada "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla (31 Aralık Pazartesi günü) yarın ilçe genelinde tatil kararı alınmıştır" dedi.

SİVAS

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik veriler  doğrultusunda, kuvvetli buzlanma ve don ile yoğun sis beklendiğinden öğrencilerin  sağlığı ve ulaşım güvenliği için il merkezi ve ilçelerinde, Milli Eğitim  Bakanlığına bağlı resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve  rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum  kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında yarın eğitime ara  verildiği bildirildi.

Açıklamada, hamileler, engelliler ve diyaliz hastaları ile kalp ve  böbrek yetmezliği, kanser ve başka kronik ağır hastalığı bulunan kamu  personelinin de izinli sayılacağı belirtildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Yedisu ve Yayladere ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, Yedisu ve Yayladere ilçelerimizde devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için 31 Aralık 2018 Pazartesi günü, okullarımızda 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir" denildi.

ELAZIĞ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  kar yağışı nedeniyle 31 Aralık 2018 Pazartesi günü Elazığ genelinde eğitim öğretime 1 gün arar verildiğini açıkladı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, tatili "Meteorolojik tahminlere göre yoğun kar yağışı, aşırı buzlanma ve don olayı beklendiğinden ilimiz genelinde yarın (31.12.2018) eğitime bir gün ara verilmiştir. Sevgili çocuklar, sağlığımıza dikkat edelim, kitap okumayı ihmal etmeyelim. Sizler bizim geleceğimizsiniz" diye duyurdu.
  
Öte yandan kentte akşam saatlerinde kar tekrar etkisini göstermeye başladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir