• DOLAR 32.548
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2431.99
  • ...
Gaziantep`e mevsimin ilk karı yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te günlerdir etkili olan soğuk, sis ve yağışlı hava bugün itibariyle yerini kar yağışına bıraktı. Kentte bazı yerlerde dün gece bazı yerlerde de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüzleri güldürdü.

Kar yağışıyla birlikte vatandaşlar karlı bir sabaha uyandı. Kentte uzun bir aradan sonra kar yağması ise sevinçle karşılandı. Yer yer etkili olan kar yağışı için yetkililer vatandaşları ve özellikle araç sürücülerini hız yapmamaları konusunda uyardı.

Sabahın erken saatlerinde Gaziantepliler gözünü kar yağışı ile açtı. Kar yağışı günlerdir etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen soğuk havanın etkisini bir nebze de olsa azalttı. Geçtiğimiz 2017 yılında kar yağışı görmeyen Gaziantep, bu sabah kar yağışı ile kış mevsiminin gelişini hissetti.

Doğu Anadolu illerinden gelen kar haberleri sonrasında Gaziantep'te de beklenen ve kış mevsiminin sembolü olan kar, sabahın erken saatlerinde soğuk hava ile yağışı başladı. Hava sıcaklığının 2 derece olarak gözlemlendiği Gaziantep'te yağan kar kısa süre de rengini belli ettirdi.

Kentin bazı bölgelerinde gece yarısından sonra bazı bölgelerinde bu sabah başlayan kar yağışı gündüz de etkisini sürdürdü. Vatandaşlar karda fotoğraf çekilmenin keyfini çıkarırken yetkililer ise kar ve buzlanmaya karşı uyardı.

Soğuk havanın etkili olduğu kentte kar yağışı akşama doğru şiddetini arttırdı. Beyaza bürünen kentte kimi vatandaşlar kar yağışı sırasında cep telefonlarıyla öz çekim yaparak yağışın keyfini sürdü. Karlı bir sabaha uyanan vatandaşlardan bazıları ise hafta sonuna rağmen kar yağışı altında yürümenin keyfini çıkardı.

Kent merkezindeki kavşaklarda görev alan trafik ve zabıta ekipleri ise olası kazalara karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Tatil gününü fırsat bilen çocuklar ise arkadaşlarıyla kartopu oynadı, poşet ve leğen üzerinde kayarak, eğlenceli vakit geçirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir